Aşiyan Müzesi 1905 yılında yapılmaya başlamış olup 1906 yılında kullanılmaya hazır hale gelmiştir. Tevfik Fikret’in de 1906 ve 1915 yılında yaşamını sürdürdüğü bilinen bu ev, Tevfik Fikret’in vefatından sonra bir süre kullanımda kaldıktan sonra maddi geçim sıkıntısı nedeniyle eşi tarafından öğrenciler için kalma yeri olarak kiraya verilmiştir. Daha sonrasında Hasan Ali Yücel ve Lütfi Kırdar tarafından bu sanat dolu evin müzeye çevrilmesi kararı alınmıştır. Bu kararın alınmasının ardından 1945 yılında Tanzimat Edebiyatı ve Edebiyat-ı Cedide döneminin önemli sanatkâr isimlerinin eşyaları sergilenmek üzerine toparlanmıştır. Ve yine 1945 senesinde müze Edebiyat-ı Cedide ismiyle ziyarete açılmıştır. Tevfik Fikret’in mezarı da 1961 senesinden sonra bu müzeye defnedilmiş ve müzenin adı Aşiyan Müzesi olarak değiştirilmiştir. Şu anda da Tevfik Fikret’in yaşadığı bu ev Aşiyan Müzesi olarak insanların ziyaretine açıktır.
Tevfik Fikret, oturduğu bu evin mimarisini kendisi yapmış ve Farsçada “yuva” anlamını taşıyan aşiyan kelimesini eve uygun görmüştür.
Aşiyan Müzesi Bölümleri
Aşiyan Müzesi bölümleri birçok kısma ayrılmakta ve her bölüm ayrı işlev görmektedir. 3 katlı olup bir bahçenin içerisinde bulunan bu evde bahçesiyle beraber 9 bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler bahçe, salon, Edebiyat-ı Cedide, Abdülhak Hamit Tarhan, çalışma odası, yemek odası, mutfak ve çamaşırhane, yatak odası, Şair Nigâr bölümü olarak sıralanmaktadır.
İdari işlerin toplandığı bölüm zemin bölümü olarak ele alınmaktadır. Salon evin girişi katında yer almaktadır. Şair Tevfik Fikret’in balmumu heykelinin bulunduğu odadır. Tevfik Fikret’in Sis başlıklı şiirinden ilham alarak Osmanlı Halifesi Şehzade Abdülmecid Efendi’nin resmettiği Sis adlı tablosu ile Tevfik Fikret’in kendi eseri olan “Krizantemli Vazo” ve “Nazime Hanım Bebek Sırtlarında” adlı tablolar bu bölümde insanlara sunulmaktadır. Şairin babası Hüseyin Efendi’nin eşyası ile oğlu Haluk’a ait fotoğraflar için ayrı birer köşe bulunur. Birinci katta o dönemin önemli isimleri olan Edebiyat-ı Cedidecilerin adının verildiği Edebiyat-ı Cedide odası bulunmaktadır. Bu odada Edebiyat-ı Cedidecilere ait kitap ve fotoğraf gibi önemli parçalar bulunmaktadır. Birinci katta bulunan diğer bir oda ise Abdülhak Hamit’in adını alan odadır.
Burada da aynı şekilde Abdülhak Hamit’e ait önemli ve değerli parçalar yer almaktadır. Bunlar; kişisel eşyalar, fotoğraflar, çalışma masası, tablolardır. Yine aynı şekilde Şair Nigar’ın önemli ve değerli eşyalarının bulunduğu ve onun ismini almış oda da birinci katta yerini almaktadır. Evin bu bölümü, Şair Nigâr Hanım’ın oğlu Salih Keramet Nigar’ın müzeye bağışladığı eşya ile kütüphane ve arşivi içerir. Evin ikinci katı Tevfik Fikret için ayrılmıştır. İkinci katta ünlü şairin yıllarca kullandığı, ondan izler taşıyan yatak odası ve çalışma odası yer almaktadır. Yatak Odası, Tevfik Fikret’in bu hayata veda ettiği bölümdür. Ölümünden sonra Mihri Müşfik Hanım tarafından alınan yüz maskı bu bölümdeki en önemli eserlerdendir. Bu odalarda şahsi eşyaları ve kendi emeğiyle yapılan resimler ve tablolar sergilenmektedir.
Aşiyan Müzesi Nerede ?
Müze İstanbul ilinin Beşiktaş ilçesinde bulunmaktadır. İlçe merkezine yürüme mesafesindedir. Açık Adresi : Bebek, Aşiyan Yolu, 34342 Beşiktaş/İstanbul
Aşiyan Müzesi Giriş Ücreti Ne Kadar ?
Müzeye giriş ücretsizdir. Grup gezileri için önceden randevu alınız. Ziyaret Saatleri: Müzeyi Pazartesi günleri haricinde diğer günler 09.00 – 16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Hazır Gelmişken
Aşiyan Müzesini gezmeye gelmişken İstanbul Anadolu yakasında gezilecek bir çok tarihi mekanı ve müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde bulunan İstanbul Müzeleri sayfasını ziyaret ederek istanbul 'da gezilecek daha çok tarihi yer ve müze keşfedebilirsiniz.
Özellikler









Fiyatlar
Sıkça Sorulan Sorular
Tüm Yorumlar
4.9
Künye
✅ Müzeler : | Aşiyan Müzesi |
✅ Giriş Ücreti : | Ücretsiz |
✅ Yerel Rehber : | 21 Değerlendirme |
✅ Genel Puan : | 4.9/5.0 |
Çalışma Saatleri
Pazartesi | Kapalı |
Salı | 09:00 - 17:00 |
Çarşamba | 09:00 - 17:00 |
Perşembe | 09:00 - 17:00 |
Cuma | 09:00 - 17:00 |
Cumartesi | 09:00 - 17:00 |
Pazar | 09:00 - 17:00 |
İşletmeyi Sahiplenin
Bu işletme sizemi ait ? Hemen bize ulaşın ve işletmenizi yönetmeye başlayın.
@epigraf
Tevfik Fikret'in hayatinin son on yilini geçirdiği, müzeye dönüştürülen evi. Şairin özel eşyaları, Halife Abdulmecit Efendi'nin yagliboya tabloları ve Şair Nigar Hanim'ın kütüphanesi ve günlükleri ile edebiyat meraklıları için güzel bir durak. Hemen aşağıdaki Asiyan mezarlığında ise Yahya Kemal'den Tanpınar'a kimler yok ki... Bir 150 200 yıllık toplumsal ve edebi zihin yolculugu için sakın bir günde uğramak, biraz okumak ve düşünmek gerek... manzara ise doyumsuz ...
@agul
Tevfik Fikret'in hayatinin son on yilini geçirdiği, müzeye dönüştürülen evi. Şairin özel eşyaları, Halife Abdulmecit Efendi'nin yagliboya tabloları ve Şair Nigar Hanim'ın kütüphanesi ve günlükleri ile edebiyat meraklıları için güzel bir durak. Hemen aşağıdaki Asiyan mezarlığında ise Yahya Kemal'den Tanpınar'a kimler yok ki... Bir 150 200 yıllık toplumsal ve edebi zihin yolculugu için sakın bir günde uğramak, biraz okumak ve düşünmek gerek... manzara ise doyumsuz ...
@tugbatastan
Cok keyifliydi incelemek. Gitmeden asiyan apk yi indirip sesli gezi rehberini hazır etmek lazım kesinlikle yalnız gidilmeli tüm detayları rahatça inceleyebilmek için. Giriş ucretsiz gorevli ağabeyler cok ilgili. Fotoğraf video çekimlerine izin verilmiyor dilerim ilerleyen zamanlarda buna musade edilir
@orsaorhanguclu574
Türk edebiyatının ve düşünce tarihinin önemli bir şahsiyetinin ressamlık yönünü yaşadığı evi gezerek tanıdık. Edebiyatı-Cedide ( Yeni edebiyat) akımının da öncüsü olmuş bir şahsiyettir. Diğer bir yönü ise G.Mustafa Kemal ATATÜRK’ün TC’nin çağdaş yapısını oluştururken, Namık Kemal, Ziya GÖKALP gibi etkikendiği fikir adamlarından olmasıdır. İstanbul belediyesi sahip çıkıp, evini restore etmiş ve gayet güzel işletiyorlar. Kesinlikle gidilmesi tavsiye olunur…
@sevgiyurekli
Dönemin MEB bakani Hasan Ali Yücel ve İBB başkanı Lütfi Kırdar sayesinde ülkemize kazandirilmis muhteşem bir lokasyonda muhteşem bir müze..ücretsiz, ulaşımı kolay. Sadece Sis tablosunu görmek için bile gidilir. Çalışanların ozverisi ise ayrı bir güzellik katıyor bu müzeye...Tevfik Fikret'in Atatürk için nasıl ilham kaynağı olduğunu da bu müzede öğrendim. Mutlaka ama mutlaka gidin...
@feyzaerturk
Manzara ve düzenleme bakımından çok güzel bir müze. Müze yetkilisinin verdiği tarihi bilgiler ziyareti daha anlamlı ve faydalı kıldı. İçeride fotoğraf çekilmesine izin verilmemesini çok beğendim çünkü uzun süren çekimlerden ziyaret süresi uzuyor ve odaklanma zayıflıyor. Ulaşım kolay sadece bayağı yokuş. Aracınızla müzenin yakınına, Aşiyan mezarlığı yokuşuna ücretsiz park edebilirsiniz. Müze ücretsiz. Emeği geçenlere teşekkürler.
@ismail7805
Manzarası mütiş bir yer tevfik fikret'in tatlı güzel evi. İçerisindeki eşyalar çok hoş ve sizi geçmişe sürüklüyor. Sadece tevfik fikret'in değil içersinde abdülhak hamit ve nigar hanım gibi edebi insanlar içinde odalar düzenlenmiş. 3 katlı olan bu ev döneminde evlerin eşyaların nasıl olduğuna dair bize güzel bir örnek teşkil ediyor. İçerisindeki bir çok resim başka müzelerde sergide olduğu için aşırı dandik replikaları var. Çerçeveleri dahi yok çerçeveleri ile fotokopi çekmiş kağıda basmışlar.
@feyzaerturk
Müze Yönetimi Yüksek Lisans öğrencileri olarak dün gerçekleştirdiğimiz Müze ziyareti hepimizi çok etkiledi . Yapının bulunduğu konum ve muhteşem manzarası bir yana öyle ilgili aynı zamanda bilgili bir yöneticisi var ki darısı diğer müzelerin başına inşallah ? Tevfik Fikret'in ne kadar değerli bir sanatçı olduğunu daha da iyi anlıyorsunuz bu ziyaret sırasında.. Müze Yöneticisi Ata bey ve tecrübeli ekibine buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum.İstanbul da ziyaret edilmesi gereken müzelerin başında geliyor çok değerli bilgiler öğrenerek ayrılıyorsunuz müzeden.....
@feyzaerturk
İstanbul Bebek'te öyle güzel bir müze var ki. Ben çok geç keşfettim. Sahilden dik bir yokuştan tırmanarak çıkıyorsunuz. Ama yorulduğunuza değiyor gerçekten. Önce o muhteşem ötesi manzara ve bahçenin güzelliği karşılıyor gelenleri. Maviyle yeşil iç içe. Müzeyi gezince de; Tevfik Fikret'in planını kendi çizdiği evi, içerdeki eşyaları, tabloları görüp zaman yolculuğu yapmış gibi hissediyorsunuz.
@feyzaerturk
Yokuşu çık. Yuvaya var. Mutlu olcaksın. Kişiliği ve pek çok şiiri ile ciddi tartışmalara konu olan Tevfik Fikret, edebiyatımızın çıkmaz sokağıdır. Bireysel bunalım, inanç eksikliği, kendine bir istikamet bulamama onun başlıca ruh hallerini yansıtan kavramlardır. Âşiyan Müzesi Tevfik Fikret’in evi olup şair öldükten sonra da üst düzey edebiyat müzesi haline gelir.  Tevfik Fikret 1906’da iç ve dış mimarisini, tüm planlarını kendisinin düzenlediği bu evi inşa ettirir. Babasından kalan Aksaray’daki konağı satarak Farsça “Yuva” anlamına gelen Âşiyan adını verdiği bu evi düzenlemeye başlar. Ömrünün son 9 yılı burada geçer.Fikret II. Abdülhamid döneminin baskı mekanizmalarına, İkinci Meşrutiyet ile beraber tazelenen umutlara, imparatorluğun sürüklenmelerine, dünya savaşına bu evde tanıklık eder. 19 Ağustos 1915’te de yaşama bu evde gözlerini yumar.1945 senesi, şairin Âşiyan (yuva) adını verdiği ev müzeye dönüştürülür. İstanbul Belediyesi’nin evi satın alması ve “Edebiyat-ı Cedide Müzesi” adını vermesiyle şairin takipçilerine evin kapısı açılır. Ölüm yıldönümlerinde de burada şairin anısını canlandırmak için törenler düzenlenirdi.
@feyzaerturk
Konumu, tarihi, önemi ve yapısı itibariyle İstanbul'un en güzel yerlerinden biri. Boğazı tam karşısına alıyor ve önü tamamen açık o manzaraya karşı saatlerce oturabilirsiniz. Bu eski yapı Tevfik Fikret tarafından tasarlanmış ve ölümüne kadar kendisini barındırmış. Birkaç kez restorasyon geçirse de hala kusurlu olunan kısımları var. Giriş ücretsiz 20 dakikada gezilebilir içerisi. Sosyal medya için yaşayan insanların fotoğraf çekilme sırasını da beklerseniz üst kattaki pencereden dışarıya bakmanızı öneririm güzel hissettiriyor. Ulaşımı aşırı rahat değil biraz yürürsünüz ama buna kesinlikle değiyor. İstanbul'da yaşayıp da hala gitmediyseniz büyük kayıp, gezmeye geldiyseniz görmeden kesinlikle gitmeyin. İçeride sergilenen resimler oldukça hoş ve güzel resimler detaylıca incelemeden geçmeyin derim.
@Rota Bul
Konumu, tarihi, önemi ve yapısı itibariyle İstanbul'un en güzel yerlerinden biri. Boğazı tam karşısına alıyor ve önü tamamen açık o manzaraya karşı saatlerce oturabilirsiniz. Bu eski yapı Tevfik Fikret tarafından tasarlanmış ve ölümüne kadar kendisini barındırmış. Birkaç kez restorasyon geçirse de hala kusurlu olunan kısımları var. Giriş ücretsiz 20 dakikada gezilebilir içerisi. Sosyal medya için yaşayan insanların fotoğraf çekilme sırasını da beklerseniz üst kattaki pencereden dışarıya bakmanızı öneririm güzel hissettiriyor. Ulaşımı aşırı rahat değil biraz yürürsünüz ama buna kesinlikle değiyor. İstanbul'da yaşayıp da hala gitmediyseniz büyük kayıp, gezmeye geldiyseniz görmeden kesinlikle gitmeyin. İçeride sergilenen resimler oldukça hoş ve güzel resimler detaylıca incelemeden geçmeyin derim.
@Rehber
Konumu, tarihi, önemi ve yapısı itibariyle İstanbul'un en güzel yerlerinden biri. Boğazı tam karşısına alıyor ve önü tamamen açık o manzaraya karşı saatlerce oturabilirsiniz. Bu eski yapı Tevfik Fikret tarafından tasarlanmış ve ölümüne kadar kendisini barındırmış. Birkaç kez restorasyon geçirse de hala kusurlu olunan kısımları var. Giriş ücretsiz 20 dakikada gezilebilir içerisi. Sosyal medya için yaşayan insanların fotoğraf çekilme sırasını da beklerseniz üst kattaki pencereden dışarıya bakmanızı öneririm güzel hissettiriyor. Ulaşımı aşırı rahat değil biraz yürürsünüz ama buna kesinlikle değiyor. İstanbul'da yaşayıp da hala gitmediyseniz büyük kayıp, gezmeye geldiyseniz görmeden kesinlikle gitmeyin. İçeride sergilenen resimler oldukça hoş ve güzel resimler detaylıca incelemeden geçmeyin derim.
@damlaarikoglu3282
Nasıl mübalağa etsem bilemediğim bir yer. Küratör Ata Bey ve tüm görevliler oldukça donanımlı, kibar ve harikulade insanlardı. Giriş ücretsiz. Bu müzede sadece bir edebiyatçının evini gezmiyorsunuz. Onun fikirlerini, dönemin çatışmalarını, son Osmanlı’yı, Platon’u, Batı ile Doğu’yu görüyorsunuz. Tabi tüm bu deneyimlere Aşiyan’ın paha biçilemez manzarası da eşlik ediyor. Evin her köşesinde bize mesajlar bırakan bir Tevfik Fikret görüyoruz. Bulmaca gibi bir ev. İsteyerek ve gönülden bakarsanız göreceğiniz çok şey var. Tıpkı Sis tablosunun arkasında gizli olan İstanbul silüeti gibi…
@feyzaerturk
Tevfik Fikret'in 1906 ile 1915 yılları arasında yaşadığı ve 1945'te müzeye çevrilen evini ziyaret etmenizi öneririm. Bahçesi ve manzarası ile huzur dolu olan Aşiyan Müzesi içeri girdiğiniz andan itibaren sizi büyülüyor. Eşyaları incelerken Tevfik Fikret'in zevklerini, tablolarını seyrederken sanat kabiliyetini daha yakından tanıma imkanı buluyorsunuz. Evde dahi kendisinin tasarladığı gömlekleri ile çıkarmayan şairin aile bireyleri ve arkadaşları ile ilgili birçok bilgi sizleri bekliyor. Girişten girdiğinizde solunuzda kalan sisli bir İstanbul manzarasının resmedildiği tabloyu uzaktan ve gözlerinizi hafif kısarak incelemeyi unutmayın! Bu sayede sislerin ardındaki İstanbul siluetini göreceksiniz. 3 katlı olan evi size sesli olarak anlatan bir rehber var, her şeyi öğrenmek için birkaç saatinizi ayırmalısınız. Ayrıca görevlilerin de çok ilgili olduğunu söylemeliyim. İçeride fotoğraf çekmek yasak ancak yatak odasındaki pencereden manzaranın tadına doyabiliyorsunuz ve manzarayı ölümsüzleştirebiliyorsunuz. Her adımda Tevfik Fikret'in ne kadar şahsına münhasır biri olduğunu tekrar ve tekrar hissettiğim bu müzeyi ziyaret etmenizi öneririm!
@Rota Bul
Tevfik Fikret'in 1906 ile 1915 yılları arasında yaşadığı ve 1945'te müzeye çevrilen evini ziyaret etmenizi öneririm. Bahçesi ve manzarası ile huzur dolu olan Aşiyan Müzesi içeri girdiğiniz andan itibaren sizi büyülüyor. Eşyaları incelerken Tevfik Fikret'in zevklerini, tablolarını seyrederken sanat kabiliyetini daha yakından tanıma imkanı buluyorsunuz. Evde dahi kendisinin tasarladığı gömlekleri ile çıkarmayan şairin aile bireyleri ve arkadaşları ile ilgili birçok bilgi sizleri bekliyor. Girişten girdiğinizde solunuzda kalan sisli bir İstanbul manzarasının resmedildiği tabloyu uzaktan ve gözlerinizi hafif kısarak incelemeyi unutmayın! Bu sayede sislerin ardındaki İstanbul siluetini göreceksiniz. 3 katlı olan evi size sesli olarak anlatan bir rehber var, her şeyi öğrenmek için birkaç saatinizi ayırmalısınız. Ayrıca görevlilerin de çok ilgili olduğunu söylemeliyim. İçeride fotoğraf çekmek yasak ancak yatak odasındaki pencereden manzaranın tadına doyabiliyorsunuz ve manzarayı ölümsüzleştirebiliyorsunuz. Her adımda Tevfik Fikret'in ne kadar şahsına münhasır biri olduğunu tekrar ve tekrar hissettiğim bu müzeyi ziyaret etmenizi öneririm!
@Rota Bul
Tevfik Fikret'in 1906 ile 1915 yılları arasında yaşadığı ve 1945'te müzeye çevrilen evini ziyaret etmenizi öneririm. Bahçesi ve manzarası ile huzur dolu olan Aşiyan Müzesi içeri girdiğiniz andan itibaren sizi büyülüyor. Eşyaları incelerken Tevfik Fikret'in zevklerini, tablolarını seyrederken sanat kabiliyetini daha yakından tanıma imkanı buluyorsunuz. Evde dahi kendisinin tasarladığı gömlekleri ile çıkarmayan şairin aile bireyleri ve arkadaşları ile ilgili birçok bilgi sizleri bekliyor. Girişten girdiğinizde solunuzda kalan sisli bir İstanbul manzarasının resmedildiği tabloyu uzaktan ve gözlerinizi hafif kısarak incelemeyi unutmayın! Bu sayede sislerin ardındaki İstanbul siluetini göreceksiniz. 3 katlı olan evi size sesli olarak anlatan bir rehber var, her şeyi öğrenmek için birkaç saatinizi ayırmalısınız. Ayrıca görevlilerin de çok ilgili olduğunu söylemeliyim. İçeride fotoğraf çekmek yasak ancak yatak odasındaki pencereden manzaranın tadına doyabiliyorsunuz ve manzarayı ölümsüzleştirebiliyorsunuz. Her adımda Tevfik Fikret'in ne kadar şahsına münhasır biri olduğunu tekrar ve tekrar hissettiğim bu müzeyi ziyaret etmenizi öneririm!
@fetiyebayraktar9729
Yaya olarak gidişte Aşiyan duraginda inip dik yokuşu tirmanip ulaştiginiz müze.Merdivenleri çiktiginiz zaman sol tarafa döndügunuzde o çılgın manzara karsinda nefesiniz kesiliyor.Saatlerce oturabilirim hissi olusuyor.Çok güzel manzarali bir müze.Tevfik Fikret"in 48 yasinda bu manzaraya ve yasama veda etmis olmasi beni derinden etkiledi.Çok keyifli bir zaman dilimi.Hafta ici gezdim iceride bir kalabalik grupla cakistim biraz beklemeli ve fakat buna değen bir gezi.Giriste sesli bir cihaz verilio yarim saatlik anlatimi sectim Cok güzel anlatimla cok memnun kaldim.Tevfik Fikretin yagli boya tablolar da yaptigini burada ögrendim.Evin mimarisini kendisi tasarlamis ve bir dogu bati etkisi olustrmus.Bu muhtesem manzarali evin calisma odalari bahceye çikislari dönemin ruhunu Tevfik Fikretin ruh halini sanki gezen kisiye hissettrio.Ön bahce ve evin arka bahcesinde oturup öylece düsuncelere daldim .İyi ki gördüm geldim hatta şimdiye kadar niye gelmedim diye kendime bir sitem ettim.Müze görevlilerinin nezaket dolu çalisma üsluplari günume daha cok keyif katti.İsini güzel yapan insanlarin varligina bir kez daha şükür.Hayat onlarla daha güzel.
@ieyikara
Tevfik Fikret'in evi ama edebiyat müzesi olduğu için çağının diğer yazar ve şairleri ile ilgili bölümler de var. Ayrıca Tevfik Fikret tarafından yapılmış yağlıboya resimler de bulunmakta. Eşyaların çoğu orijinal. Eğer Aşiyan sahilden yaya olarak gelecekseniz GoogleMaps sizi Nur Çıkmazına yönlendiriyor. Halbuki bir sonraki çıkmaz olmalı. Yokuş var ama çok da zorlayıcı değil. Eğer Sarıyer tarafından toplu taşıma ile geliyorsanız Aşiyan yerine alternatif olarak Rumeli Hisarı'nda inip, surlardan hemen sonra Aşiyan mezarlığına açılan kapılardan mezarlığa girerseniz, bu mezarlıkta yatan Yahya Kemal, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Orhan Veli ve daha birçok ünlünün mezarını ziyaret edebilir, ilginç mezar taşı yazıları görebilirsiniz. Mezarlıktan giriş yaparsanız yukarı ve sola doğru yürüyüp soldaki ana kapıdan çıkıp yukarı doğru Aşiyan Müzesine girebilirsiniz. Yahya Kemal'in mezarı bu ana kapıya çok yakın ama Orhan Veli için daha da yukarı gitmelisiniz. Eve giden o merdivenleri çıkıp sola döndüğünüz zaman muhteşem bir boğaz manzarası karşılıyor sizi. Bu arada o merdivenlerin sol tarafı plastik ile değil de sarmaşıklarla kapatılsaydı çok daha güzel olurdu. Sindire sindire gezmek için en az bir saat ayırın. Girişte sesli rehber veriliyor ama hijyen açısından tavsiyem Aşiyan uygulamasını indirmeniz. Sesli rehber de o uygulama üzerinden anlatıyor zaten. Kırmızı kodları girerek uzun anlatımları dinlemenizi de ayrıca tavsiye ederim. Benimle beraber yaklaşık 6-7 kişi vardı. Ev çok büyük olmadığı için bazen aynı odada başkaları ile dinlemek sıkıntı olabiliyor. Görevli başlarken sizleri farklı odalara yönlendiriyor ama bir yerden sonra kesişiyorsunuz. O yüzden kulaklık takmak faydalı olur. İçeride resim çekmek yasak. Sadece yatak odasının penceresinden dışarıdaki manzarayı çekebilirsiniz. Görevliler son derece ilgili ve nazikler.
@raaminm2953
Bugün "Aşiyan Müzesi" olarak adlandırılmış ve halk arasında tanınmış olan bu mekan , Aslında Şaiir "Tevfik Fikret" in 1906 - 1915 yıllar arasında yaşadığı evidir. 'Aşiyan' Kelimesi Farsca dilinde 'Yuva' anlamına gelmektedir. Şu anda bu mekan turizm maksatlı bir Müze olarak halk görüşü ve gezisine açıkdır.
@feyzaerturk
Aşiyan’a 3.gidişimdi. Her defasında başka bir detayı ile mest oldum.? Muhteşem bir ev, muhteşem bir manzara ve evin içindeki muhteşem eserler.? Bu sefer çok şanslıydım ki karşıma Ziya Hotun bey çıktı. Nasıl yürekten yapıyor vazifesini, takdire şayan doğrusu, kutlarım bir kez daha. Özellikle Sis tablosu ve Atatürk’ün imzasıyla ilgili aktarmış olduğu detaylar için minnettarım kendisine. Bu güzel müzede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimle. Bir kez daha gitmek dileğiyle.