Sanal Müzeler
Tarihin izlerini anlık olarak gezip görebileceğiniz ve bilgilerinize yenilikler ve efsane tarihi olayları ekleyeceğiniz sanal müzeler bir tık uzağınızda yer almaktadır. Teknolojik gelişmelerin hızla ilerlediği zaman diliminde rağbet görmeye başlayan sanal müze gezintileri aslında 1990 yılında ortaya çıkan bir gezi türüdür.
Müzelerin genel iletişim kapsamında kurduğu online sanal gezi müze değerlerini de koruma altına almanın seviyesini yükseltmiştir. Ayrıca kalabalık ortamlarda bulunmak istemeyen kişiler için uygun bir gezi şekli olan müze gezintisi 7/24 yapılabilmesiyle her an kesintisiz de yapılabilme özelliğini taşımaktadır. Böylelikle göremediğiniz tüm müzeler hakkında da bilgi sahibi olmanız sağlanmaktadır. Sanal müze gezintileri genel anlamda 4 alt şekilde incelenir. Broşür sanal müzeler içeriksel sanal müzeler eğitsel sanal müzeler ve sanal müzeler olarak 4 alt başlıkta incelenir.
Gezilecek Sanal Müzeler (Türkiye)
İstanbul Modern Sanat Müzesi -> Sanal Müze Gez
Anadolu Medeniyetler Müzesi -> Sanal Müze Gez
Ankara Resim ve Heykel Müzesi -> Sanal Müze Gez
Antalya Müzesi -> Sanal Müze Gez
Ayasofya Müzesi -> Sanal Müze Gez
Aizanoi Antik Kenti -> Sanal Müze Gez
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi -> Sanal Müze Gez
Burdur Arkeoloji Müzesi -> Sanal Müze Gez
Antalya Müzesi - Etnoğrafya -> Sanal Müze Gez
Konuralp Müzesi -> Sanal Müze Gez
Muğla Müzesi -> Sanal Müze Gez
Edirne Müzesi -> Sanal Müze Gez
Efes Müzesi -> Sanal Müze Gez
Kariye Müzesi -> Sanal Müze Gez
Jandarma Müzesi -> Sanal Müze Gez
Sabancı Müzesi Önü -> Sanal Müze Gez
Mardin Müzesi Önü -> Sanal Müze Gez
Mevlana Müzesi -> Sanal Müze Gez
15 Temmuz Hafıza Müzesi -> Sanal Müze Gez
Side Müzesi -> Sanal Müze Gez
Göbeklitepe Müzesi -> Sanal Müze Gez
Adana Etnografya Müzesi -> Sanal Müze Gez
Myra Örenyeri Demre -> Sanal Müze Gez
Azis St. Nicholas Kilisesi -> Sanal Müze Gez
Alanya Kalesi -> Sanal Müze Gez
Ihlara Vadisi -> Sanal Müze Gez
Pamukkale Travertenleri (Hierapolis) -> Sanal Müze Gez
Nevşehir Yeraltı Şehirleri -> Sanal Müze Gez
Anıtkabir -> Sanal Müze Gez
Topkapı Sarayı -> Sanal Müze Gez
Dolmabahçe Sarayı -> Sanal Müze Gez
İstanbul Oyuncak Müzesi -> Sanal Müze Gez
Türk İslam Eserleri -> Sanal Müze Gez
Kapadokya Karanlık Kilise -> Sanal Müze Gez
Anamur Müzesi -> Sanal Müze Gez
İstanbul Kız Kulesi -> Sanal Müze Gez
Panorama 1453 Tarih Müzesi -> Sanal Müze Gez
İstanbul Arkeoloji Müzesi-> Sanal Müze Gez
Rahmi Koç Müzesi -> Sanal Müze Gez
Bursa Vakıf Kültür Müzesi -> Sanal Müze Gez
Gezilecek Sanal Müzeler (Global)
Uluslararası Uzay İstasyonu Müzesi -> Sanal Müze Gez
British Museum -> Sanal Müze Gez
Louvre -> Sanal Müze Gez
Guggenheim Müzesi -> Sanal Müze Gez
Orsay Müzesi -> Sanal Müze Gez
Ulusal Sanat Galerisi -> Sanal Müze Gez
Pergamon Müzesi -> Sanal Müze Gez
Rijksmuseum -> Sanal Müze Gez
Van Gogh Müzesi -> Sanal Müze Gez
Uffizi Galerisi -> Sanal Müze Gez
Vatikan Müzesi -> Sanal Müze Gez
Metropolitan Sanat Müzesi -> Sanal Müze Gez
Ermitaj Müzesi -> Sanal Müze Gez
Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi -> Sanal Müze Gez
Dali Müzesi -> Sanal Müze Gez
Listeye yeni sanal müzeler eklenecektir.
Yerel Rehber ile Sanal Müze Nasıl Gezilir ?
Teknoloji ayak uyduran Yerel Rehber sitesi yeni modern tasarımıyla sizlere hizmet vermeye devam ediyor. Yeni modern tema' da sanal müzeleri online olarak gezmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz :
- Öncelikle aşağıdaki listeden gezmek istediğiniz sanal müzenin yanında bulunan Sanal Müze Gez bağlantısına tıklayın.
- Açılan müze detay sayfasında kapak resminin sağ alt köşesinde bulunan Online Gez butonuna tıklamanız yeterlidir.
sanal müze
Broşür Sanal Müzeler
Broşür sanal müzeler var olan müzeye ait bir genel bilgilerin bulunduğu internet paylaşımlarıdır. Çok sık kullanılan broşür sanal müze oldukça fazla rağbet görmeye başlamıştır. Lakin müze ile ilgili kısıtlı bilgi erişimi sağlandığından oluşturulmuş internet sayfası yapısındadır. Tanıtım amaçlı ön izleme olarak ta gözüken broşür müzeler kısa bilgiler için tercih edilebilir. Alt maddelerde diğer 3 kısım müze çeşitleri incelenmektedir.
İçeriksel Sanal Müzeler
Tüm müzedeki koleksiyonları çevrimiçi sunan yapısından dolayı bulunan tarihi nesnelerin keşfedilmesine yardımcı şekilde sunulan bir müze türüdür. İçerik sunumlarının uzmanlar tarafından algılanması sonucu daha çok yetişkin yetkili kişilerin kullanmasına yönelik uygunluk sağlamaktadır. Ayrıca birçok öğretmen tarafından da kullanılan bir müze gezisi türüdür.
Online Sanal Müzeler
Sanal müze kapsamında en çok öğretici bilginin aynı anda sunulduğu ve keşfetmesini kolaylaştırıcı özellik taşıyan sanal müze gezintisi ciddi anlamda revaç gören ve her yıl kullanımı yoğunlaşan gezi türü olmaktadır. Önceki iki sanal gezi türünden farkı ise yaş seviyesine göre bilgi verebilme özelliğidir. Nesne yerine içerik sunumu daha çok ayrıntılı olan sanal müzeler oldukça dikkat çekicidir. Öğretici olmasının nedeni ile gelen ziyaretçilere tam anlamıyla bilgi sağlayan müze çeşididir. Ayrıca ilgi çeken nesnelerde daha fazla ayrıntıya ulaşabilmek ve bilgi almak adına tekrar bağlantı kurma özelliği taşır. Asıl amacına tam anlamıyla uygun bu sistem sayesinde müze gezisi yapmak isteyenlere tam anlamıyla gezi sunar.
Sanal Müzeler
Öğretici müzelerin yanı sıra sanal müze özelliğinin bir üst seviyesi olarak bilinir. Müze koleksiyonları hakkında geniş bilgi sağlayan sanal müze sayısal değerler hakkında da net bilgiler vermektedir. Sayısal değerlerin tam değerlerine ulaşmak için bağlantılara anlık iletişim kurulabilir. Böylece kopyalarına erişmek yerine gerçek bilgileri gösteren bir gezi türüdür. Genel anlamda sanal müzeleri gezmek amaçlı erişim sağlanması için internette sanal müze gez yazmanız yeterli olacaktır. Yönlendirilen sayfa sayesinde mükemmel tarihi simgeleri nesneleri öğrenmiş olacaksınız. Tam anlamı ile 3 ana başlık altında formal değerlendirme yapılan sanal müzeler kendi içlerinde de 3 kola ayrılır.
Özellikler





Fiyatlar
Sıkça Sorulan Sorular
Tüm Yorumlar
4.7
Künye
✅ Müzeler : | Sanal Müze Gez |
✅ Giriş Ücreti : | Ücretsiz |
✅ Yerel Rehber : | 15 Değerlendirme |
✅ Genel Puan : | 4.7/5.0 |
Çalışma Saatleri
Hergün | 24 Saat Açık |
İşletmeyi Sahiplenin
Bu işletme sizemi ait ? Hemen bize ulaşın ve işletmenizi yönetmeye başlayın.
@didemaztkn
Bu hafta tramvayın ilk durağından son durağına kadar müzeyi ziyaret etmek için gittim. 30 yaşındayım, endüstri mühendisiyim. 9 lira banka kartımda para vardı, 50 lira da nakit param. Fiyatına internetten bakmadan gittim, beklentim maksimum 35-40 liraydı. Sorduğumda 55 lira olduğunu öğrendim, yetkiliye abla daha uygun bi alternatif yok mu diye sordum, yok dendi. 5 lirayı kart ile 50 lirayı da nakit ödeyeyim dedim, bir üst yetkili ellerini arkasında bağlamış, mükemmel laçka bi tavırla yok öyle olmaz yapamayız dedi. Ben resepsiyonda çalışıyorum, gün geliyor 30 bin lira tahsilat yapıyorum, 1 lirası nakit 29.999 lirası Kk bile olabiliyor, kasa da açık çıkma durumu yok, bu kadar saçma bir olay ve bahane olamaz. Gururum o kadar kırıldı ki, o kadar fazla turist peçete gibi paramızı istediği gibi harcarken, ben günde 12 saat çalıştığım işimden kazandığım paramla o gün, kendi ülkemde doğduğum şehirde ikinci sınıf insan oldum. Gidiş amacım o kadar farklıydı ki, istiyorlar ki bizler kültürlenmeyelim, istiyorlar ki bizlerin yüzü gülmesin. İnadına daha çok para kazanıp, bu zihniyette ne kadar çok insan varsa onları kendi paramla ben yerin dibine sokmak, onlara kibar değil de hayvan gibi davranmak için var gücümle çalışacağım. Sanıyorsunuz ki devran dönmez. Yazıklar olsun sizin hepinize.
@kubinord
Hoş bir havası var fakat danışmada (sinema bölümünün orada) bulunan hanımefendi bize çok tuhaf davrandı sanki gelmemizden rahatsız olmuş gibi. Kendisine soru soruyoruz gözlerini deviriyor ve yer yer konuşma zahmetinde bulunmak bile istemedi. Diğer çalışanlar gayet kibarlarken o kadının tavrı hiç hoş değildi onun dışında öğrenci 20tl dedi ve biz 100tl uzattığımızda 50tl verdi geri. Kadın o kadar soğuk baktı ki bize neden diye soramadık bile. Müze kart için ise öğrenci müze kartının geçmediğini sadece 60tl olan müzekartın geçerli olduğunu söyledi. Müze genel anlamda gayet hoş ve güzel. Gidilir fakat mümkünse o kadın ile muhattap olmayın çünkü sanırım ziyaretçiden hoşlanmıyor ve ciddi bir iletişim sorunu yaşatıyor.
@salkimsarikas4443
Ziyaret Saatleri Salı - Cumartesi 10.00 - 18.00 Pazar 11.00 - 18.00 Pazartesi Kapalı Çevrimiçi Rezervasyon İstanbul Modern Sanat Müzesi, her yıl 1 Ocak’ta ve dini bayramların ilk günlerinde kapalıdır. Covid-19 için alınan önlemler kapsamında İstanbul Modern Kütüphane kapalıdır. Ücretler Tam: 45 TL İndirimli (Öğrenci, Öğretmen, Emekli ve 65 Yaş Üstündekiler): 26 TL Gruplar (10 kişi ve üzeri): 37 TL Uluslararası ziyaretçiler Tam: 95 TL İndirimli (Öğrenci ve 65 Yaş Üstündekiler): 72 TL Gruplar (10 kişi ve üzeri): 72 TL İstanbul Modern Üyeleri, Engelli Ziyaretçiler, 12 Yaşından Küçük Çocuklar, ICOM, CIMAM, MMKD Kart Sahipleri: Ücretsiz Perşembe günleri Türkiye’de ikamet eden ziyaretçilere ücretsizdir. Salı günleri saat 14.00 - 18.00 arası, 18 - 25 yaşındaki, Türkiye’de ikamet eden gençlere ücretsizdir. İndirimli giriş için (Öğrenci, Öğretmen, Emekli ve 65 Yaş Üstündekiler) ilgili kimlik kartının gişede ibraz edilmesi gereklidir. Sinema Gösterim Ücretleri İstanbul Modern Sinema: 26 TL İstanbul Modern üyelerine ücretsizdir. Müze giriş ücretine bir adet sinema giriş kuponu dahildir. Sinema girişleri hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. Müzekart+ ile İstanbul Modern’i yılda bir kez ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Detaylar için tıklayınız. Müzenin kendi otoparkı bulunmamaktadır ancak bölgede halka açık otoparklar mevcuttur. -Beyoğlu Tepebaşı Katlı Otoparkı (TRT Binası yanı) -Parktürk Şişhane Katlı Otoparkıı COVID-19 ÖNLEMLERİ Olanaklar ve Kurallar • Müzenin tüm etkinliklerine tekerlekli sandalyeyle ulaşılabilir. • Müzeye bebek arabasıyla giriş yapılabilir. 6 ay-4 yaş arası çocuk sahibi ziyaretçilerimiz, Grupbaby tarafından müzemize hediye edilen Quinny marka bebek arabalarını ücretsiz olarak kullanabilir. • Bebek arabalarını ödünç almak için ziyaretçilerimizin müze biletlerini göstererek, kimliklerini vestiyere bırakmaları yeterlidir. • Müzeye rehber köpekler hariç evcil hayvan kabuledilmemektedir. • Salonlarda sigara içmek, salonlara yiyecek ve içecek sokmak yasaktır. • Müze ziyaretçilerimizin şemsiye, büyük boy çanta, sırt çantası ve bagajlarını vestiyere bırakmaları gerekmektedir. • Sinema gösterimleri için giriş kuponunuzu gişeden almanızı rica eder, oturma kapasitesi sebebiyle her gösterim için belirli sayıda kupon verileceğini hatırlatırız. • Film gösterimimiz başlamadan 5 dakika önce salonda yerlerinizi almanız rica edilir. Boş kalan yerler sıradaki ziyaretçilerimize verilecektir. Giriş kuponu belirtilen gösterim saatine ait olduğundan, diğer gösterimler için ayrı kupon alınması gerekmektedir. • Kişisel kullanım amacıyla, anı niteliğinde, profesyonel olmayan fotoğraf çekimleri yapılabilir; video çekilemez. Fotoğraflar flaşsız olarak ve tripod kullanılmaksızın çekilebilir. Alınan görüntülerin kişisel amaç dışında her türlü kullanımı, çoğaltımı, yayımı, satışı ve topluma iletimi vb, İstanbul Modern’in önceden yazılı iznine tabidir.
@feyzaerturk
Müzenin önünde de yazdığı gibi; ''Bir vatanın sahibi olmanın yolu, o topraklarda yaşanmış tarihi olayları bilmek, doğmuş uygarlıkları tanımak ve sahip olmaktan geçer'' Mustafa Kemal ATATÜRK. Çok iyi yapılandırılmış harika bir müze? En çok antik kentin yer aldığı Antalya’ya yakışan bir müze olmuş Gez gez bitmiyor, minimum 2 saatinizi ayırmalısınız. Çocuklar için küçük bilgilendirici Çocuk salonu yapmaları özellikle çocukların müzeleri sevmeleri adına harika olmuş. Müze içinde Antalya da bulunan birçok Ören yerine ait eserler yer alıyor. Muhteşem heykeller eski insanların becerisine hayran bıraktırıyor. Gitmenizi kesinlikle öneririm. Eğer Antalya’ya gezi planınız varsa ve ilginiz varsa mutlaka listenize ekleyin derim. Ayrıca Demre’deki Likya Uygarlıkları Müzesine de vaktiniz olursa gidin. Oldukça birbirini tamamlayan iki müze ? emeği geçen herkesi tebrik etmek gerek, umarım böyle müzelerimizin sayısı artar?
@nigarbaydar
Karaköy limanında, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Tophane-i Amire arasında yer alan İstanbul Modern, T.C. Denizcilik İşletmeleri için kuru yük deposu olarak inşa edilen 4 no'lu antrepo binasının müzeye dönüştürülmesi ile hayata geçirildi. 2003 yılında gerçekleştirilen 8. Uluslararası İstanbul Bienali'ne de ev sahipliği yapan bina, başbakanlık tarafından müze olarak tahsis edildı ve kendisinin Türkiye'ye AB üyeliği için müzareke tarihi verilecek olan 17 Aralık tarihinden önce yapımının tamamlanması isteği üzerine 11 Aralık 2004'te hizmete açıldı.
@didemaztkn
Çok müze ve antik kent gezdim ve bu müzeler içinde en iyilerde listeleyebileceğim bir müze Antalya Müzesi... özellikle heykeller,para koleksiyonu ve eski cam şişeler güzeldi ilgimi çekti. Ayriyeten müze yönetimince çok temiz ve muntazam şekilde düzenlenmiş,bakılmış. İçerideki güvenlik görevlileri de lavabo hakkında yardımcı oldu çok ilgililer "ilerde sağ tarafta oraya gidin" demedi buyrun beni takip edin diyerek yol gösterdi. Bunun yanı sıra müzenin bahçesini övebilirim deniz gören güzel gölgelik yeşillik bir bahçe tavus kuşu ve çeşit çeşit tavuk ve horozlar da var. Türk kahvesinin de ucuzluğu dikkatimi çekmedi değil..! Antik heykellerin yanında müze kart ile yüzde 50 indirimli (3.5 türk lirası ediyor) türk kahvesi içebilirsiniz. Antalya'ya giden tarih ve sanat seven birinin burayı pas geçmemesini öneririm. Dikkatimi çeken hususları yazdım umarım yardımcı olur. Teşekkürler.
@didemaztkn
Perge Tiyatrosu Salonu: Perge Tiyatrosunda yapılan arkeolojik kazılar sonucu sahne binasından ele geçirilen on yedi adet anıtsal heykel, frizler ve bazı mimari parçalar bu salonda sergilenmektedir. Lahitler Salonu: Bu salonda sergilenen lahitlerin büyük bölümü Perge nekropolünde yapılan kazılardan ele geçmiştir. Bu salonda Madalyonlu, Sütunlu ve Girlandlı, Pamfilya tipi lahitler ile Girlandlı Lahit ve Herakles Lahdine ait parçalar da görülebilir. Ölü Kültü Salonu: Müze ek binasının alt katında ölü gömme geleneklerine ait örnekler sergilenmektedir. Patara Antik Kentinde ortaya çıkmış oygu gömüt canlandırması; Perge’de bulunmuş muhteşem Dioniziak lahit; Limyra Heroon’una ait bir karbir karyatid, alınlık ve frizler; Limyralıları, Ptolemaioslar ailesi için inşa ettikleri tapınağa ait heykeller ve yazıtlar bu salonda görülebilir. Sikke, Küçük Eserler ve İkonalar Salonu: Bu salonun sikke sergilemesi bölümünde Pamfilya, Pisidya ve Likya bölgesi sikkeleri, Elmalı Sikkeleri ile Beylikler Dönemi, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı sikkeleri sergilenmektedir. Etnoğrafya Salonu: Antalya Müzesi’nin Etnografya bölümü, iki büyük salon ile bu salonları birleştiren bir geçişten ibarettir. Etnografya salonlarında Türk İslam Eserleri ile yakın tarihimizin en güzel kültür objelerini içeren eserler ve canlandırmalar görülebilir. Sinevizyon Salonu: Antalya ili ve örenyerlerinin bilgilerinin verildiği, Antalya Müzesi Müdürlüğü'ne ilişkin anlatımın yapıldığı ve çeşitli görsellerin izlenebildiği salondur. Kaynak: "Antalya Müzesi", Dünden Bugüne Antalya II. Cilt, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 2012, Antalya, s.183
@didemaztkn
Ankara Anadolu Medeniyetleri muzesi, Ankara kalesi yakinlarinda bir tepe uzerine kurulmus bir muze. Iceriye muze kart ile veya kapida guvenlik sonrasi bilet gisesinden bilet alarak girebilirsiniz. Guvenlik kontrolunden gectikten sonra cok guzel yesillikli bir bahce sizi karsiliyor. Binanin icerisine girdiginizde sag taraftan tarihi caglarin sirasina gore dizilmis bolumleri sirayla dolasmaya baslayabilirsiniz. Sergilenen urunlerin yanlarindaki detaylar gayet aciklayici ve guzel. Medeniyetlerin ve tarihi devirlerin sirasi ile ayrilmasi kafa karistirmadan guzel bir sekilde gezmeyi sagliyor. Icerise sıkı bir guvenlik kontrolu var, etrafta surekli guvenlik dolasiyor. Ve bir tanesi baktiginiz eserlerle ilgili ilginc detaylar veriyor :) Bahcesinde de hem muze shop hemde bazi mermer ve tas eserlerden katilindilar bulunuyor. Muzenin otoparki yok, yol uzerinde cikarken rastladiginiz otoparklara girebilir veya sansli iseniz muze yokusu uzerinde sagli sollu park edecek yer bulabilirsiniz. Muzeyi dolasmak (ortalama) 1.5 saatinizi alacaktir, tabii hizlica etrafa goz atip cikmak isterseniz bubsure 30 dk ya kadar inebilir. Muze icerisinde kulaklik ile numaralanmis bilgileri dinleyebileceginiz bir hizmette bulunmakta.
@didemaztkn
Müze, Ankara Kalesi’nin dış duvarının güneydoğu kıyısında, yeni işlev verilerek düzenlenmiş iki Osmanlı yapısında yer alır. Bu yapılardan biri Veli Mahmud Paşa tarafından yaptırılan Mahmut Paşa Bedesteni diğeri ise Rum Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Kurşunlu Han’dır. Başlangıçta sadece Hitit dönemine ait eserlerin sergilendiği müze, daha sonra diğer uygarlıklara ait eserlerle zenginleşmiş ve Hitit Müzesi olmaktan çıkıp, Anadolu Medeniyetleri Müzesi haline gelmiştir. Bugün kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan bu müzede, Paleolitik Çağdan başlayarak günümüze kadar Anadolu arkeolojisi sergilenmektedir. Avrupa Konseyi’ne bağlı Avrupa Müze Forumu (European Museum Forum) tarafından verilmekte olan Avrupa Yılın Müzesi Ödülü’nü 19 Nisan 1997 tarihinde 68 müze arasından birinci seçilerek almıştır. Türkiye’de bu ödülü kazanan ilk müzedir. Müzede yer alan ve MÖ 6200 yıllarına tarihlenen Çatalhöyük kent planını içeren harita, dünyanın bilinen en eski haritasıdır.
@didemaztkn
Anadolu Medeniyetleri Müzesi Ankara Ulus ilçesi Atpazarı olarak adlandırılan semtte, Ankara Kalesi’nin dış duvarının güneydoğu kıyısında yeni işlev verilerek düzenlenmiş iki Osmanlı binasından oluşmaktadır. Bu yapılardan biri Mahmut Paşa Bedesteni, diğeri Kurşunlu Han’dır. Mahmut Paşa Bedesteni’nin Fatih dönemi baş vezirlerinden Mahmut Paşa tarafından 1464-1471 yılları arasında yapıldığı tahmin edilmektedir. Kurşunlu Han’ın ise Fatih dönemi baş vezirlerinden Mehmet Paşa’nın İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki imaretine vakıf olarak yaptırılmıştır.1881 yılındaki yangından sonra terk edilen her iki yapı daha sonra Atatürk’ün isteği ile Anadolu’dan toplanan eserleri sergilemek amacıyla uzun yıllar süren yenileme çalışmaları sonucunda müzeye dönüştürülmüştür. Bedestenin orta bölümünde yer alan kubbeli mekânın büyük bir kısmının onarımının 1940 yılında bitirilmesi ile eserler, yerleştirilmeye başlanmış, 1943 yılında binaların onarımı devam ederken, orta bölüm ziyarete açılmıştır. Müze yapısı 1968 yılında son şeklini almıştır. Bugün idari bina olarak kullanılan Kurşunlu Han’da araştırmacı odaları, kütüphane, konferans salonu, laboratuvar ve iş atölyeleri yer almakta, Mahmut Paşa Bedesteni ise teşhir salonu olarak kullanılmaktadır. Tarihi yapıları, köklü geçmişi ile bugünlere gelen Anadolu Medeniyetleri Müzesi 19 Nisan 1997 tarihinde İsviçre'nin Lozan kentinde 68 Müze arasında birinci seçilerek "Avrupa'da Yılın Müzesi" unvanını elde etmiştir.
@didemaztkn
Anadolu'da yaşamış uygarlıkların sosyal, kültürel ve dinsel hayatlarında kullandıkları araç, gereç ve malzemeleri canlı gözle görmenize olanak sağlayan şahane bir müze. İletişim ve ulaşım konularını bir kenara bırakacak olursak o dönemlerde yaşamış insanların aslında teknoloji ihtiyaçlarının üretime dönüşmesinde bizimle aynı evrelerden geçmiş olduklarını görüyorsunuz. Mutfak gereçlerinden, süs eşyalarına her şey günümüz estetiğinde ve zekasında düşünülmüş ve devrin imkanları dahilinde üretime dönüşmüş. Diğer bir husus da Anadolu topraklarında yaşamış ve nesli tükenmiş hayvanların varlıklarının delilleri olan figürler, süslemeler. Müzeyi gezmek için 2 saat gibi bir süre ayırmanız gerekecektir. Öneri anlamında eleştiride bulunabileceğim tek husus, araç-gereçlere, nesnelere ait bilgilendirme levhalarındaki açıklamalar sanat tarihi, arkeoloji gibi alanlarda eğitim almış kişilerin anlayabileceği türden bilgilendirmeler. Bazı araç-gereç isimlerinin ne anlama geldiğini, ne amaçla kullanıldığını kısa bir açıklamayla gösterseler daha tatmin edici olacaktır. Müze binası içerisinde küçük bir kafe ve süs eşyaları satın alabileceğiniz bir sergi bulunmakta. Bahçede de ayrıca banklar, oturma alanları ve kafe var. Ücretsiz wc imkanı var. Ziyaretçilere açık bir müze otoparkı bulunmamakta. 50-100 metre yürüme mesafesinde ücretli otoparklar mevcut. Müze kart geçerli. Fotoğraf (flaşsız) serbest.
@feyzaerturk
Çok çok güzel yapanlardan Allah razı olsun gidip. Görün
@selinoru
Mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir müze.
@mrblack
Çok güzel bir müze perşembe günleri ücretsiz Diğer günlerde öğrenciler için 20 tl
@sedaab4238
Pandemi de gezilecek en güzel yer sessiz sakin sosyal mesafeye uygun muhteşem bir yer