Günümüzde pek çok müze insanlar tarafından ziyaret edilmektedir. Bunlardan bir tanesi de İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Masumiyet Müzesi’dir. 2012 yılında açılan müze çok kısa bir sürede büyük ilgi görmüştür. Masumiyet Müzesi harika bir tarihe de sahiptir. 2008 yılında Orhan Pamuk tarafından yazılan bir romanın 4 sene sonra müzeye çevrilmesi ile oluşmuştur. Müzede zengin bir oğlan ile fakir bir kızın masal aşkı anlatılmaktadır. Müze yalnızca yurt içinden değil yurt dışından da binlerce kişiye ev sahipliği yapar. Müzeyi ziyaret eden kişilerin ortak fikirleri müzenin çok etkileyici ve sanatsal olduğudur.
Masumiyet Müzesi’ne Nasıl Gidilebilir?
Masumiyet Müzesi birçok kişi tarafından ziyaret edilen ve büyük beğeni toplayan bir müzedir. İstanbul Beyoğlu’nda bulunan müze konum açısından oldukça merkezi bir yerdedir. İstiklal caddesi ile Tophane arasında 3 katlı tarihi bir binada hizmet vermeye devam etmektedir. Masumiyet Müzesi’ne nasıl gidilebilir diye soranlar için ise tramvay ve daha pek çok toplu taşıma aracı ile çok kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Yakınlarında Cihangir, Taksim gibi birçok semtte yer alır.
Bu semtlerden 10 dakikalık bir yürüyüş ile kolaylıkla Masumiyet Müzesi’ne ulaşabilirsiniz. Müzeyi ziyaret etmek isteyen kişilerin pazartesi hariç hafta içi her gün ziyaret edebilmeleri mümkündür. Cuma günleri hariç her gün 10.00- 18.00 saatleri arasında açıktır. Cuma günleri ise 10.00-21.00 saatleri arasında açıktır. Müzeyi gezmek isteyen kişilerin girişte 15 TL ücret ödemeleri gerekir. Öğrenciler için ise giriş ücreti 10 TL’dir. Ayrıca müzenin kitabını satın almış olan kişiler bu bilete kitabın arasından da erişebilirler.
Masumiyet Müzesi ve Özellikleri
Masumiyet Müzesi ve özellikleri birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Müze 2008 yılında Orhan Pamuk tarafından yazılan bir romanından esinlenerek oluşturulmuştur. Bu romandaki hikaye ve kahramanlar müzede canlandırılmıştır. Kahramanların kullandığı özel eşyaları müzede bulabilirsiniz. Ayrıca bu müze bir romanından yola çıkarak oluşturulmuş ilk modern sanat müzesi olma özelliğini de elinde tutmaktadır. Müze konusu bakımından bir aşkı anlatır ve içeriye girdiğiniz anda bu aşkı hissedebilirsiniz. Tüm eşyalar büyük bir özenle özel vitrin nerede sergilenmektedir.
Masumiyet Müzesi Nerede, Giriş Ücreti ?
Masumiyet Müzesi İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesinde bulunmaktadır. Müzeyi haftanın her günü 10:00 ila 18:00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Müzeye giriş ücreti 1 yetişkin için 15 TL 'dir. Müze Kart sahipleri ücretsiz ziyaret edebilir.
Hazır Gelmişken
Masumiyet Müzesi 'ni gezmeye gelmişken İstanbul civarında gezilecek bir çok tarihi mekanı ve müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde bulunan İstanbul Müzeleri sayfasını ziyaret ederek İstanbul 'da gezilecek daha çok tarihi yeri ve müzeyi rotanıza ekleyebilirsiniz.
Özellikler







Sıkça Sorulan Sorular
Tüm Yorumlar
4.8
Künye
✅ Müzeler : | Masumiyet Müzesi |
✅ Giriş Ücreti : | Ücretsiz |
✅ Yerel Rehber : | 17 Değerlendirme |
✅ Genel Puan : | 4.8/5.0 |
Çalışma Saatleri
Pazartesi | Pazartesi |
Salı | 10:00 - 18:00 |
Çarşamba | 10:00 - 18:00 |
Perşembe | 10:00 - 18:00 |
Cuma | 10:00 - 18:00 |
Cumartesi | 10:00 - 18:00 |
Pazar | 10:00 - 18:00 |
İşletmeyi Sahiplenin
Bu işletme sizemi ait ? Hemen bize ulaşın ve işletmenizi yönetmeye başlayın.
@Sevara
Kitabı önceden okuduysanız gitmeden tekrardan okumanızı tavsiye ederim. Koleksiyon çok güzeldi. Rahmetli dedemi hatırladım bolca. Öğrenci Girişi 35₺ idi. Eğer sesli rehberi satın alırsanız 10₺ daha ödeme yapmanız gerekiyor. Orhan Pamuk un sesinden dinliyormuşsunuz bunu sonradan öğrendim. Eğer kitapla giderseniz müze ücretsiz. Kitabın içinde bileti var.
@damlabusrakirilmaz
Kitabı önceden okuduysanız gitmeden tekrardan okumanızı tavsiye ederim. Koleksiyon çok güzeldi. Rahmetli dedemi hatırladım bolca. Öğrenci Girişi 35₺ idi. Eğer sesli rehberi satın alırsanız 10₺ daha ödeme yapmanız gerekiyor. Orhan Pamuk un sesinden dinliyormuşsunuz bunu sonradan öğrendim. Eğer kitapla giderseniz müze ücretsiz. Kitabın içinde bileti var.
@okunla
Çok güzel tasarlanmış, tarihi tekrar yaşamak isteyenler için Kemal Bey ve Füsun hanım ın hikayesini dinleyin, kullandıkları eşyaları görün. Giriş ücreti 60 tl. Kitapla gelirseniz ücretsiz 1 giriş hakkınız var. Müzekart varsa veya öğrenci iseniz 35 tl.
@gezenanne
Çok güzel tasarlanmış, tarihi tekrar yaşamak isteyenler için Kemal Bey ve Füsun hanım ın hikayesi dinleyin. kullandıkları eşyaları görün. Giriş ücreti 60 tl. Kitapla gelirseniz ücretsiz 1 giriş hakkınız var. Müzekart varsa veya öğrenci iseniz 35 tl.
@hilalkirmizigoz4847
Bayıldım! Bakın gerçekten bayıldım... Bugün gittim. O ışığın öyle bir ambiyansı var ki sizi birdenbire Füsun ve Kemal'den biri yapıyor. Sesli cihazlar ile hikayesini dinleyebilirsiniz ama kitabı okuyarak gitmekte yarar var. Kitap orada 76₺ eğer kitabınız varsa ücretsiz de girebilirsiniz. Öğrenci 30₺, normal 55 ₺ Her neyse bunlar değil konu asıl konu bir Füsun'u, Füsun yapan şeyler... Kemal'in gözünden Füsun ve o evde geçen hikayeleri. Kitapta geçen hemen her şey orada bir figüre dönüşüvermiş. Her şey kafanıza net oturuyor. Kitabı okurken hayal etmenize gerek yok çünkü zaten yazarımız bizler için hepsini birer somut varlığa dönüştürüvermiş... Birde sessiz mod özelliği yoksa fotoğraf makinesi ile çekim yasak, flaş yasak, sessiz bir şekilde ziyaret isteniyor. Velhasıl etkiledi bu müze beni, gidin, mutlaka!
@idilidil
9 Yıldır sevdiğim adamla 9 yıl sonra görüştük bu kitaptan söz etti okumamı tavsiye etti okudum bir sonra ki buluşmada müzeye gittik. Bir romanın peşini anılarını ikimiz kovalarken ona bu kitapta yaşanılan aşkın çok daha ötesinde bir aşkla 9 Yıldır onu sevdiğimi söyleyemedim . Kemal demişti ya herkesin kınadığı ayıpladığı bir şeyi müze olarak sergilendiğinde gurur verici bir duruma dönüşüyordu.
@kaanbayram
1960-70'ler kokan bir müze, nostalji için ideal. Kitabı okumadım, ama gerekli değil müze için. Ben müzeden sonra okuyacağım. Müze merdivenli, asansör yok. Yaşlı ve engelliler için uygun değil maalesef.
@davidalvarez
Kitabı okuduktan sonra gidip müzeyi ziyaret etmek muazzam bir duygu.. romanda geçen hayat hikayesi, acı, sevinç, ayrılık, aşk, öpüşmek, sevişmek ve ölüm.. sanki kurgu değilde bir gerçekmiş gibi kafanızda ve yüreğinizde kalıyor. Kitabı okuyun ve mutlaka müzeyi görün gerin çok güzel ve değişik duygular hissedeceksiniz eminim.
@nimetdemirhandu
Müzeyi ziyaret ettim, oradan kitabı aldım, benim fikrim müze daha güzel,kitabın anlatımını sevmedim, bana göre basit bir kitap yazımı olmuş.
@cumhurhavan
Üç katlı bir müze gezmek ve özümsemek için bir saatin yeterli olduğunu düşünüyorum. 2022 yılı için öğrenciler 25 tl ücretle girebiliyorlar, masumiyet müzesi kitabınızla giderseniz girişiniz ücretsiz olacaktır. Eski eşyalar ve kitaptan alıntılar öyle güzel iliştirilmiş ki. Müzede çok emek var. Kitabı okumadan müzeyi gezmek sıkıcı olabilir.
@huseyinhamiozso
Gidilmeye değer.. bir romandan hareketle kurgulanmış.. fakat gezerken kendi hayatımızdan da izler bulabildiğiniz dağarcığınıza eklemeler yapabileceğiniz Ender yerlerden birisi.
@gorkemcoskun8831
Öncelikle müze kesinlikle gidilmesi gereken bir yer. Anılar ile yaşıyor. Giriş ücreti tam 40 öğrenci 25 TL. Herkesin hayatında en az 1 defa görmesi gerektiği kanaatindeyim. Özellikle sigara izmaritlerinin olduğu alan ve hikayesi gerçekten çok güzeldi. Tavsiye ediyorum.
@ali8993
Kitaptaki eşyaları, kişileri, öyle benimsetmiş ki Orhan Pamuk sanki o eşyaları ben kullanmışım gibi her gördüğüm kısımda ayrı bir sevinç/hüzün yaşadım. Sırf sevdiği kadının dudakları sigaraya değdi diye 4213 tane izmariti topluyacak kadar, yıkılmış güzel bir aşk romanı. tavsiye ederim
@nurselcelik6559
Kitabı bitireli 1 yıl oldu. Uzun zamandır müzeyi görmek istiyordum, bugün nasip oldu . Kitap ile giderseniz müze ücretsiz. Pazartesi günleri kapalı. HES kodu istiyorlar . Merdivenleri çok dar. Fakat müze güzel düzenlenmiş. Okuduğunuz kitapta karakterlerin kıyafetlerini, gazete küpürlerini, yatağı, kahve fincalarını ve daha birçok şeyi gerçek dünya da görmek çok farklı bir deneyimdi...
@ismailsengul8047
İçeriye girmedik çünkü gereksiz pahalıydı. Tam 40₺, öğrenci öğretmen 25₺. İçinde roman karakterlerinin eşyaları varmış. Yeri de çok sapa bi yerde.
@abdullahaltinsoy793
Süper ötesi gezmeden geçmeyin Turkiyenin bir ucundan bir ucuna gezmedik yer bırakmamak için değerli vaktini ayırıp insanlara yol gösteren yerel bir rehber olma peşinde hem kültür hem gezi hem araştırma tadında kendimizi geliştirdiğimiz ve diğer insanlarada kalite ve fiyat yönünden yardimci olmak amacıyla çıktığımız bu yolda şimdiki adresimiz bu güzel sevecen nazik çalışanlarla dolu hem fiyatta hem kalitede hemde bizi memnun eden bu isyerini tüm arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Esas yorumum olarak tavsiye edeceğim bir müessese
@enissucu6605
Orhan Pamuk'un o Unutulmaz eserini okuduktan sonra kendimi masumiyet Müzesi'nde buldum İyi ki de gelmişim çünkü her insanın mutlaka Hayatında en az bir defa gezip görmesi gereken eşsiz Ender mekanlardan birisi ulaşım sorunu olmamakla beraber otopark vesaire Sıkıntısı da yok çok rahatlıkla gelip gidebileceğiniz bir mevkiye sahip olan Masumiyet Müzesi bizleri ağırlamayı bekliyor