İstanbul Oyuncak Müzesi,Şair-Yazar Sunay Akın tarafından kurulmuştur. Müze,kapılarını 23 Nisan 2005’te ziyarete açmıştır.Müzede sergilenen oyuncaklar dünyanın çeşitli yerlerinden açık arttırmalarda edinilmiş veya antikacılardan satın alınmıştır,müzenin açılışında bu şekilde edinilmiş 1000 civarında oyuncak varken,şuanda bu sayı 4000’e çıkmıştır. Sergilenen oyuncaklar,sanatçının sahne gösterileri,tiyatro oyunları gibi bireysel çabaları sonucu kazandıklarıyla edindiği teliflerle satın alınmıştır. Müzenin her odası bir tiyatro sahnesi görünümünde olup,sahne tasarım sanatçıcı Ayhan Doğan tarafından tasarlanmıştır. Müze,2009 yılında ICOM’a (Uluslar Arası Müzeler Birliği) üye olmuştur.Avrupa Müzeler Forumu’nun faaliyetlerine katılmaya başlamıştır.2010 ve 2011 yıllarında ”Avrupa’nın En İyi Müzesi” yarışmasında ödüle aday gösterilmiştir.
İstanbul Oyuncak Müzesi Tarihçesi
1. yüzyıldan, günümüze kadar gelen oyuncakları görmemize imkan tanıyan bu müze Sunay Akın tarafından kurulmuştur. 2005 yılında kurulan bu müze içerisinde oyuncaklarının dilini gösteren özel bir dekor barındırmaktadır. Müze içerisinde zürafa şeklinde bulunan aydınlatmalar yer almaktadır, çeşitli lambaların süslediği bu yer beş kata sahiptir. İstanbul içerisinde bulunan özel bir köşkte kurulan bu müze Dünya tarihinde bulunan oyuncakları ziyaretçilere sunmaktadır.
Oyuncak tarihini net bir şekilde kişilere gösteren bu müze, her yaş grubuna hitap edecek bir şekilde tasarlanmıştır. Müzenin diğer bir özelliği ise Sunay Akın tarafından düzenlenen Çocuk Müzeleri Birliği’nin ilk toplantısının yapılmasıdır. Türkiye’nin ilk oyuncak müzesi olan bu yer Türkiye’de diğer kurulan oyuncak müzelerinin de öncüsü olmuştur.

İstanbul Oyuncak Müzesi Eserleri
İstanbul Oyuncak Müzesi içerisinde kişilerin çocukluğunda oynadığı ve oynamak istediği oyuncaklar bulunmaktadır. Bu oyuncak müzesi içerisinde ortalama 4.000’den fazla oyuncak yer almaktadır. Müzenin kurucusu olan Sunay Akın dünyadan birçok antika ve açık arttırmada satılan oyuncakları da bu müze içerisine katmıştır. Müze içerisinde bulunan oyuncaklar belirli kategorilere ayrılarak sergilenmektedir. İçerisinde çizgi karakter oyuncakları, arabalar, trenler ve uçaklar yer almaktadır. Müze içerisinde aynı zamanda da sergiler, etkinlikler ve seminerler gibi özel aktiviteler yapılmaktadır.
İstanbul’da mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri olan bu müzede, hediyelik eşya bölümü de yer almaktadır. Her alanı oyuncak olan bu müzede aileler ve çocuklar oldukça kaliteli vakit geçirebilirler. Birinci ve ikinci kat içerisinde müzik, çeşitli ses efektleri ve değişik nesneler yer almaktadır. Özellikle çalışan oyuncaklar, kişilerin ve çocukların büyük bir ilgisini çekmektedir. Müzede klasik olan çizgi filmlerde yer almaktadır. Müze içinde kült olmuş Pembe Panter, Kızılderililer ve uzay oyuncakları da bulunmaktadır. Müzenin çatı katında ise eski elektrikli süpürgeler, televizyonlar ve golf sopaları yer almaktadır.
Oyuncak Müzeleri
Ülkemizde 2 şehirde oyuncak müzesi bulunmaktadır. Bunlardan ilki bu konuda anlatılan istanbul oyuncak müzesidir. Diğer ise akdenizin incisi olan Antalya şehrinde kurulan oyuncak müzesidir. Antalya Oyuncak Müzesi hakkında bilgi almak için https://www.yerelrehber.com/kesfet/muze/antalya-oyuncak-muzesi bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.
İstanbul Oyuncak Müzesi Nerede ?
İstanbul Oyuncak Müzesi, İstanbul'un ilinin Kadıköy ilçesinde bulunan Göztepe semtinde bulunan özel bir müzedir. Sunay Akın tarafından 23 Nisan 2005'te kurulan oyuncak müzesi her yıl yüzbinlerce ziyaretçi ağırlamaktadır. Açık Adresi : Göztepe, Dr. Zeki Zeren Sk No:17, 34730 Kadıköy/İstanbul
İstanbul Oyuncak Müzesi Giriş Ücreti ?
İstanbul Oyuncak Müzesine giriş ücreti 1 yetişkin 40 TL olarak belirlenmiştir. Öğrenciler için indirimli biletler ise 25 TL 'dir. Ayrıca İndirimli biletlerden almak isteyen kişiler; 3 yaş üzeri çocuklar, öğrenci, öğretmen, öğretim görevlisi, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar olmak zorundadır. Bu müzede müzerkart geçerli değildir.
Hazır Gelmişken
İstanbul Oyuncak Müzesini gezmeye gelmişken İstanbul civarında gezilecek bir çok tarihi mekanı ve müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde bulunan İstanbul Müzeleri sayfasını ziyaret ederek İstanbul 'da gezilecek daha çok tarihi yer ve müze keşfedebilirsiniz.
Özellikler








Fiyatlar
Sıkça Sorulan Sorular
Tüm Yorumlar
4.6
Künye
✅ Müzeler : | İstanbul Oyuncak Müzesi |
✅ Giriş Ücreti : | Ücretsiz |
✅ Yerel Rehber : | 14 Değerlendirme |
✅ Genel Puan : | 4.6/5.0 |
Çalışma Saatleri
Pazartesi | 09:00 - 17:00 |
Salı | 09:00 - 17:00 |
Çarşamba | 09:00 - 17:00 |
Perşembe | 09:00 - 17:00 |
Cuma | 09:00 - 17:00 |
Cumartesi | 09:00 - 17:00 |
Pazar | 09:00 - 17:00 |
İşletmeyi Sahiplenin
Bu işletme sizemi ait ? Hemen bize ulaşın ve işletmenizi yönetmeye başlayın.
@Rehber
İstanbul’da bulunan ve hem çocuklara hemde yetişkinlere hitap eden güzel bir müze. İş bankası tarafından işletilen bu müze insanı eski günlerin o tozlu soluk renkli yıllarına götürüyor. Müze önünde park problemi var aracı biraz uzağa bırakmak zorunda kalabilirsiniz. 3 katlı bina ve bodrumu ile her tarafı oyuncaklarla kaplı bu mekana emek veren herkese teşekkür etmek gerekir. Bahçesi var ve güzel bir kafeteryası mevcut. En alt katta çocuklar için boya atölyesi mevcut. Kafeterya da satılan çok güzel oyuncak kitap vs bulabilirsiniz. Ama beni en çok mutlu eden cin Ali setini komple satıyor olmalarıydı. Bu setin normalde satışı yok fakat burada mevcut. Bu seti çocuğum için aldım ve beni maziye götürdü. Buranın negatif yönü ise hafta içi olmasına rağmen çok kalabalık oluyor ve maalesef mekan 3+1 kat gibi düşünülse de küçük geliyor. Keşke en az buranın 2-3 katı büyüklükte ferah bir mekan olsaydı. Ücretler daha makul olabilir. Öğrenci ve öğretmen indirimi yapıyorlar.
@emirkaraduman2810
Kadıköy'de görebileceğiniz en tatlı ev olan bu müzenin içerisinden hem eski Türkiye'den kalma hem de özellikle Almanya, Japonya, ABD gibi ülkelerden gelen eski oyuncaklar bulunmakta. Müzenin tasarımı ve havası sizi gerçekten eskilere götürüyor. Müzeye girişte bile jetonla girmeniz de ortama uyumlu çok hoş bir dokunuş olmuş. Aynı zamanda oyıncaklara bakarak farklı milletlerin ya da halkımızın da kültürünü ve bakış açısını inceleyebiliyorsunuz. Müzede vahşi batı, denizler, kahramanlar, uzay vb gibi bölümler bulunmakta. Benim en sevdiğim 2 . Dünya Savaşıydı. Hitler ve askerlerinin oyıncaklarıyla dolu olan odada yazıları ve oyuncakların camekanın altına bakarsanız müzenin Hitler'e çektiği kusursuz hareketi de gözden kaçırmamış olursunuz.
@asliyarensahan
Cok fazla çeşit vardı ve çok güzeldi. Tuvaletin içinde bile oyuncak tabloları vardı. Bunun dışında giriş ücreti kisi basi 30du. Bence fazla. Çünkü iş bankasına ait ve yine oraya ait bir müze ücretsizdi. En azindan burası da daha uygun olabilirdi kendi fikrimce. Girişte sagda 2 adet para ezme makinesi var. Dilerseniz 4 tl makineye 1 tl işlem ücreti için kasaya veriliyormuş. Kasadaki kişi size 2 cent veriyor ve onu ezerek hatıra parası basıyorsunuz.
@mesutdikenova594
Oyuncaklar eşliğinde Zamanda yolculuk yapmak ister misiniz. Hem büyükler hemde küçükler için oldukça bilgilendirici ve keyifli bir müze.. Sevgili Sunay Akının emeklerine sağlık.. Ücretler Tam 55 tl , öğrenci ve çocuk 30 tl?
@cengizhanalagoz
Çok uzun zamandır gitmek isteyip gidemediğim bir yerdi. Sonunda geldim :) Çok güzel temalara ayrılmış oyuncaklar var. Sadece bu müzede olan oyuncakların olması daha da değerli kılıyor müzeyi. Güzel bir Konak içerisinde, ulaşımı kolay. Ağustos 2022 fiyatlarıyla öğrenci 30 TL, tam 55 TL. İçerisinde hediyelik eşya dükkanı ve büfe var. Ayrıca çocuklar için alıp boyayabileceğiniz oyuncaklar var. Sadece çocuklar için değil, herkes için ilgi çekici bir yer diye düşünüyorum.
@beyzaaydin4245
Ziyaret edeli 7-8 yil oluyor. Sansimiza Sunay Akin kafe kisminda oturuyordu ve bizim de dahil oldugumuz minik bir gruba kisim kisim oyincaklarin hikayelerini, oyuncaklari nasil temin ettigini, vs anlatmisti. Azmine, sabrina ve kulturel birikimine hayran kalmistik Sunay Akin'in. 80'li ve 90'li yillarda cocuklugunu yasayanlar icin sahane bir nostalji. Tuvalet kapilarinin arkalari, tuvalet duvarlari bile eski, bebekli kartpostallarla dolu. 5 kat oldugu icin ve her bolumu cok inceleyerek gezdigimiz icin acayip yorulmustuk. Otopark imkani yoktu o donem, mahalle icinde bir yer bulup zar zor parketmistik. Sahsi bir girisimle ciddi emek, enerji, maddi kaynak harcanarak olusturulmus bu mekân takdire sayan. Gorece kalabalik olmayan erken saatlerde gezilmesi daha cok keyif alinmasini saglayabilir.
@ufukfarukkoseog
Pahalı buldum. Ve içeri alımlarda bir sınır olsa iyi olurdu. O kadar kalabalıktı ki bir vitrinin başında 1 dk dan fazla duramadık. İçeri alımlarda içeride bir miktar insan tutacak şekilde olursa daha iyi olur. Müze kartı olana da en azından insan 5 tl indirim yapar. Müzenin 360 özelliği ile internetten gezilebildiğini bilsem gitmezdim.
@eyupdeger7837
Genelde 80 li 90' ı yılların insanlarına hitap eden çeşitli ülkelerden binbir emekle toplanmış oyuncakların sergilendiği güzel bir müze. Türkiye de satılan ve asıl bizi heyecanlandıran oyuncaklara ayrılan köşe bizi üzmüş olsa da yine de beğendik. Herkesin ömründe 1 defa gidip görmesi gereken bir müze. Giriş kişi başı Tam: 30 TL Öğrenci: 10 TL , müze kart geçmiyor. Otopark yok, araçla gidecek olanlar için duyrulur.
@aj8717
Sırf erkek arkadaşım gidelim diye ısrar ettiği için gittim bugün. O kadar Star Wars, Lego, figür koleksiyoncusu olmama rağmen içerideki kocaman eski oyuncak bebeklerin bakışlarından inanılmaz korktum, darlandım. Bir an canlanacaklarmış gibi kafamı nereye çevirsem oyuncak bebek dolu tüm odalar. Bir de oraya gelen çocukların çığlık ve ağlama sesleriyle içeride baygınlık geçiriyordum. Zor bela açık bir pencere bulup kafamı dışarı çıkarıp nefes alabildim. Zaten odalar dar, panik atak geçirdim. Hemen dışarı çıktığımda art arda 3 tane sigara içtim ve pediofobik olduğumu öğrendim. Böyle bir fobim olduğunu bugün burada öğrendiğim için de yapımında adı geçen herkese minnettarlarımı sunuyorum.
@nihatkoroglu1306
Herkese merhaba, Bugün Sunay Akın Oyuncak Müzesini bir kez de 4 aylık oğlumuz ile gezdik. Kendisi henüz gördüğü şeylere anlam veremeyecek çağında fakat görsel olarak objeleri seçebildiğini tahmin ediyoruz :) İlk müzesinin oyuncak müzesi olmasını istedik. Anne babası olarak, anlamasada görsel olarak bilinç altında olmasının faydalı olduğunu düşünüyoruz. Velhasıl, 90'lar çocuğu olarak tabir edilen kesimden birisi olarak yine çocukluğuma mini bir yolculuk yapmış oldum. Aslında eksik olarak bence 80'ler ve 90'lar hatta 00'lar çağından bazı oyuncakların daha az olduğunu farkettim belki bunun için de bir bölme yapılabilir sonuçta yakın tarih ama geçmiş bir tarih niteliği taşıdığını düşünüyorum. Hem daha geniş bir kitleye hitap edebilir diye düşünüyorum. Tüm parça oyuncaklar muhteşem işçilik, dönemini en iyi yansıtan farklı renkten, materyalden ve çeşitten yapılmış tabiki herkesin mutlaka gidip görmesini tavsiye ediyorum. Sevgiler :) Mini müzik tavsiyesi: Duman - Elimdeki saz yeter canımaHerkese merhaba, Bugün Sunay Akın Oyuncak Müzesini bir kez de 4 aylık oğlumuz ile gezdik. Kendisi henüz gördüğü şeylere anlam veremeyecek çağında fakat görsel olarak objeleri seçebildiğini tahmin ediyoruz :) İlk müzesinin oyuncak müzesi olmasını istedik. Anne babası olarak, anlamasada görsel olarak bilinç altında olmasının faydalı olduğunu düşünüyoruz. Velhasıl, 90'lar çocuğu olarak tabir edilen kesimden birisi olarak yine çocukluğuma mini bir yolculuk yapmış oldum. Aslında eksik olarak bence 80'ler ve 90'lar hatta 00'lar çağından bazı oyuncakların daha az olduğunu farkettim belki bunun için de bir bölme yapılabilir sonuçta yakın tarih ama geçmiş bir tarih niteliği taşıdığını düşünüyorum. Hem daha geniş bir kitleye hitap edebilir diye düşünüyorum. Tüm parça oyuncaklar muhteşem işçilik, dönemini en iyi yansıtan farklı renkten, materyalden ve çeşitten yapılmış tabiki herkesin mutlaka gidip görmesini tavsiye ediyorum. Sevgiler :) Mini müzik tavsiyesi: Duman - Elimdeki saz yeter canıma
@opdrugurdemirci
Müthiş bir koleksiyon hakkı ödenmez
@pelinayparlak
Geçmişe yapılan bir yolculuk.
@bahadirgursul
Mutlaka Görülmesi gereken yerlerden biryer.
@murattey
Çocuklardan çok bizim ilgimizi çekti. Mükemmel bir müze