PTT Museum
4.2
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
PTT Museum: It is one of the popular museums in Istanbul. This page was automatically created by localbot to provide information about the PTT Museum. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. For more information about the PTT Museum, visit this page again soon. You can look at the comments section to read the thoughts of local guides PTT Museum. You can visit our Istanbul page to discover more museums in Istanbul region.
You can apply for a local guide to edit this page.
You can apply for a local guide to edit this page.
Features
Services Offered
No Smoking
Museum
Historical Place
Museum Card
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.2
Scoring :
@Rehber
Hafta içi açık olan müzede oldukça büyük. Sadece pullara bakmak bir gün alabilir :) Giriş ücretsiz. İçeride fotoğraf çekmesi yasak. Görülmesi gereken müzelerden.
@ibrahimozcelik3851
Dış cephesi tadilatından dolayı ziyarete kapalı. Daha önce içini görme imkanı olanlar şanslı. Son yüzyıl yapılarından. Tadilattan sonra inşaallah satılmaz.
@sedaaksu
Keyifli bir müze, çok fazla eser yok. Geçmiş dönemlerdeki iletişim araçlarını, telefon, telgraf posta pulu gibi pek çok değişik iletişim aracını görebiliyorsunuz. Geçmişten günümüze nasıl değişimler olduğunu görmek insanı hayretler içinde bırakıyor.
@ayseabaci
Değişik yer ve tarihi mekanlar gezmek isteyenler sıradışı bilgilere sahip olmak isteyenler PTT Müzesi tam size göre ben geldim Yahu ne ilginç pullar var Aklım Hayalim şaştı Biz şimdi bir tuşa basıyoruz mesaj gidiyor Eskiden çeşit çeşit rengarenk desen desen pullar var Öyle ki Bir de bunun Müzesi'ni yapmışlar çok Keyif alarak gezdim muhteşem bir yerde ulaşım açısından da çok rahat Merkezi konumda olan PTT pul Müzesi'nin Mutlaka ziyaret etmenizi öneririm
@ferdiaya8094
1905‘te yapımına başlanan ve 1909’da tamamlanan Büyük Postane (PTT Müzesi), Türkiye’nin en büyük postane binası olma unvanını taşıyor. Posta ve Telgraf Nezareti Binası olarak hizmet vermesi amacıyla inşa edilen bina ilkin Posta ve Telgraf Nezareti Binası olarak adlandırılsa da 1930’da Yeni Postane, birkaç yıl sonra da Büyük Postane adıyla anılmaya başlanmış.
@sultanaydin
binasının yapımına 1905 yılında başlanılmış ve 1909 yılında tamamlanmıştır. Yapım amacı, Posta ve Telgraf Nezareti Binası olarak hizmet etmesi olarak düşünülmüştür. Bilinen ilk ismi, Posta ve Telgraf Nezareti Binası olan tarihi bina, 1930 yılında Yeni Postane olarak isimlendirilmiş, daha sonra ise, Büyük Postane olarak anılmaya başlanmıştır. Postanenin yapımı Mimar Vedat Tek tarafından gerçekleştirilmiştir.
@akoptikgozlukle9062
Geçmiş zaman olurki pul,mektup zarf özlemişiz ?
@sirmasari995
Gezerken heyecan, hüzün, mutluluk... gibi bir çok farklı duyguyu bir arada yaşadığım bir yapıdır. Pul koleksiyonu olduğu günlerde ziyaret etmiş bulundum ve armağan olarak bırakılan kartlardan aldım. Bunlar beni sevdiğim birine yeniden kart atmak için teşvik etti. Üstelik bu üzerine pullar yapıştırdığım kraft bir zarf oldu. İnanılmaz bir duygu. Çocukluğumu geri almış gibiydim. Orada olun! Mimar Vedat Tek'in bu ilk ve nostaljik eserini ziyaret etmekle kalmayın onu yaşayın!
@umutkurtcu
Yorumlara bakıp da boşuna gitmeyin. 2-3 yıl daha kapalı kalacakmış müze.
@sabire
Yeni Postane`nin arkasında ve alt katında bulunmaktadır. Ulaştırma Bakanlığı İstanbul PTT Başmüdürlüğü yönetimindeki müze, Posta, Telgraf ve Telefon, Pul olmak üzere üç ayrı bölümden meydana gelmiştir. Müzede ilk defa 23 Ekim 1840’ta başlayan, posta hizmetlerinde kullanılan araç ve gereçler sergilenmektedir. Ayrıca burada posta hizmetlerinin günümüze kadar geçirdiği devreler de görülmektedir. Posta çantaları, merkez çantaları, posta kutuları, posta hatlarını gösteren haritalar ile bugün de kullanılan otomatik damgalama makineleri bu bölümdedir. Müzenin Telgraf ve Telefon bölümünde; ilk defa 9 Eylül 1855’te Edirne-Şumnu arasında çekilen ilk telgraf hattı, 1881`de Soğukçeşme ile Yeni Cami postane binası arasındaki ilk telefon tesisatından bu yana kullanılan mostar, Hük telgraf cihazları, elektro-mekanik ve elektronik telem primor cihazları, çeşitli telefonlar, manuel ve otomatik telefon santralleri ile PTT fabrikalarında yapılmış telefonlar sergilenmektedir. Müzenin pul bölümünde ise Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze kadar gelen çeşitli pullardan meydana gelmiş koleksiyonlara yer verilmiştir.
@onurbal
Müze yıllardır Kapalı ve ne olacağı konusunda bir bilgi yok malesef
@Rehber
Müze yıllardır Kapalı ve ne olacağı konusunda bir bilgi yok malesef