Palace of Antiochos
4.4
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
Palace of Antiochos Istanbul is one of the popular places. This page was created automatically by localbot to provide information about Palace of Antiochos. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. Visit this page again soon to get more information about Palace of Antiochos. You can look at the comments section to read the thoughts of local guides Palace of Antiochos. You can visit our Istanbul page to explore more visitors from the Istanbul region.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.4
Scoring :
@easu1252
İmparator II. Theodosius’un baş mabeyincisi (praepositus sacri cubiculi), eğitmeni ve saray nazırı (cubicularius), soyluluğunu belirten “Patricius” ünvanına sahip, Pers kökenli Antiochos tarafından 414-433 yılları arasında inşa ettirilen saraydır. Bugün İbrahim Paşa Sarayı, Eski İstanbul Adliyesi ve Firuz Ağa Camii arasında kalan, Mehmet Akif Ersoy Parkı olarak adlandırılan alanda bulunur. Günümüze kadar ayakta kalamamış olan yapının bazı duvar kalıntılarına park ve Eski Adliye Binası’nın bahçesi içerisinde rastlamak mümkündür. Park içerisindeki kalıntıların bir kısmı Antiochos Sarayı’na ait olmakla birlikte daha kuzeyde olan kalıntılar yine 5. yüzyılda, II. Theodosius’un mabeyincisi Lausos tarafından inşa ettirilen saraya aittir. Tesadüf o ki; Osmanlı döneminde hanedan dışında saray sahibi tek kişi olan İbrahim Paşa gibi ondan yaklaşık bin yıl önce yaşamış olan Doğu Roma’nın hanedan dışı soyluları da saraylarını aynı alana inşa ettirmişlerdir.
@kivancalianil8411
Burası EUFEMİA MARTİRİONU olarak da anılmaktadır. Bakınız: KALITI İstanbul İnternet Sitesi, ANTIOCHOS SARAYI / EUFEMİA MARTİRİONU
@kivancturkalp3788
İstanbul'daki tüm Roma ve Bizans yapıları gibi yok olması için bırakılan yapı
@serefyumurtaci8542
Sultan Ahmet Meydanına geldiğinizde etrafı demir parmaklıklarla çevrili bu alanı merak edenler için ... İmparator II. Theodosius’un baş mabeyincisi (praepositus sacri cubiculi), eğitmeni ve saray nazırı (cubicularius), soyluluğunu belirten “Patricius” ünvanına sahip, Pers kökenli Antiochos tarafından 414-433 yılları arasında inşa ettirilen saraydır. Bugün İbrahim Paşa Sarayı, Eski İstanbul Adliyesi ve Firuz Ağa Camii arasında kalan, Mehmet Akif Ersoy Parkı olarak adlandırılan alanda bulunur. Günümüze kadar ayakta kalamamış olan yapının bazı duvar kalıntılarına park ve Eski Adliye Binası’nın bahçesi içerisinde rastlamak mümkündür. Park içerisindeki kalıntıların bir kısmı Antiochos Sarayı’na ait olmakla birlikte daha kuzeyde olan kalıntılar yine 5. yüzyılda, II. Theodosius’un mabeyincisi Lausos tarafından inşa ettirilen saraya aittir. Tesadüf o ki; Osmanlı döneminde hanedan dışında saray sahibi tek kişi olan İbrahim Paşa gibi ondan yaklaşık bin yıl önce yaşamış olan Doğu Roma’nın hanedan dışı soyluları da saraylarını aynı alana inşa ettirmişlerdir. 7. yüzyılda kiliseye çevrilirken büyük değişiklikler ve eklentiler yapılan yapı 8. yüzyıldaki ikonoklazm sırasında silah ve gübre deposu gibi din dışı amaçlarla kullanılmıştır. Hatta söylencelere göre İmparator III. Leo İsauryalı (717–741) ya da oğlu V. Konstantin (741–775) Azize Eufemia’ya ait kemiklerin denize atılmalarını emretmiş, ancak bir hikayeye göre kemikler iki dindar kardeş tarafından Limni Adası’na kaçırılarak kurtarılmış, bir başka hikayeye göre ise denize atılan tabutu ve içindeki kemikleri Limni Adası’ndaki balıkçılar bulmuştur. 796 yılında da azizenin kemikleri İmparatoriçe İrene (797–802) tarafından geri getirilmiştir. Azize Eufemia’ya ait olduğuna inanılan bu kemikler bugün Fener Rum Patrikhanesi’ne ait Hagios Georgios Kilisesi’nde Rusya’da yapılıp armağan olarak gönderilen bir tabutun içinde saklanmaktadır.
@yusufkorkmaz6765
Çok kalabalık