Uşşaki Mosque
5.0
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
The Uşşaki Mosque is one of the religious places in Istanbul. This page was created automatically by localbot to provide information about the Uşşaki Mosque. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. To get more information about the Uşşaki Mosque, visit this page again soon. You can look at the comments section of local guides to read the thoughts of the Uşşaki Mosque. You can visit our Istanbul page to explore more visitors from the Istanbul region.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
5.0
Scoring :
@alikoc9432
uşşaki camii yedikulede cadde üzerinde bulunuyor. Uşşaki Camii, kapı kitabesinde, 1879 tarihinde, Nazır Mehmet Halid Efendi tarafından yaptırıldığı yazılıdır. Ancak yapı, cami olarak değil, Uşşaki tarikatının dergah, olarak yaptırılmıştır. Kitabesi, 16. yüzyılın meşhur hattatı Ahmet Karahisari tarafından yazılmıştır. Cumhuriyet döneminde tekkelerin kapatılması ile bina halk evi olarak kullanılmıştır. Uşşaki Camii, 1951-1952 yıllarında yapılan tamirlerle orijinal halini kaybederek bugünkü şeklini almıştır ve artık sadece cami olarak kullanılmaktadır. Tamirlerde sadece çeşme ilk halini korumuştur. Kare planlı caminin duvarları kesme taşla örülmüştür. Avlu kapısından girildiğinde solda şadırvan, şadırvan altında tuvaletler, sonra cami karşıda tek bir mezar görülmektedir. Mezarın arkasında, camiye doksan dereceyle yapışık lojman binası mevcuttur. Lojman binasının camiye bitişik yerindeki açıklıktan son cemaat yerine girilmektedir.
@fatimakul5872
1879 tarihinde Nazır Mehmet Halid Efendi Uşşaki dergahı olarak yaptırmış. 1951-52 yıllarında halk tamir ederek camiye çevrilmiş. Çevre duvarına gömülü 1562 (H. 970) tarihli kitabeli bir çeşme var. Hattı Ahmet Karahisari tarafından yazılmış. Diyor ki; وقعة التارح : انا اعطيناك الكوثر فَتَقَبَّلَهَا رَبُّهَا بِقَبُولٍ حَسَنٍ ...(ali imran/37) لا اله الالله محمد رسول الله İlk satırın ebced hesabından kitabenin tarihi çıkıyor: 970 (hicri)
@rrt
Caminin imamı Sadettin hoca,çok değerli,çok samimi ,cemaati ile sosl ilişkileri gayet güzel olan bir hocamız,kendilerini tebrik ediyor,görevinde başarılar diliyorum.
@dogangorur
Hocam bugün ki yatsıyı ve sela yi kim okuduysa ceddine rahmet. Saygılarımla.
@ozcanozen1656
İmrahor İlyas Bey Camii, Ayakta kalabilmiş İstanbul'da Doğu Roma döneminde yapılmış en eski mabetlerden biridir. Yedikule bölgesinde 454 Yılında kurulmuş Studios Manastırının bir parçasıdır. II.Beyazıt döneminde İmrahor İlyas Bey tarafından 1486 yılında Camii ve Zaviyeye çevrilmiştir. Osmanlı döneminde önemli ve büyük Camilerden biridir. 1782 de büyük bir yangın, 1894 yılındaki büyük depremde ciddi hasar almış, 1908 yılında çatısı görmüştür. O tarihten sonra restore edilmemiş maalesef kendi kaderine terk edilmiş çok önemli bir tarihi yapıdır.
@mesutyazici
Soğuk kış günün de sıcacık bir camı istanbul da ki en sıcak cami alışık değiliz öyle gaman gibi camilere.istanbulda camilerde klima takarlar calistirmazlar kalorifer koyarlar yakmazlar böyle bir garip durum.
@darkblue4647
Ne varsa eskilerde var derler,yeniler çabuk tükeniyor çünkü..Huzur ,
@osmanatabek2997
Çok güzel çamii