Dolmabahçe Clock Tower
4.5
Point
Find Guide
Find a guide to explore this place.
Dolmabahçe Clock Tower is one of the popular places in Istanbul. This page was created automatically by localbot to provide information about the Dolmabahçe Clock Tower. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. For more information about the Dolmabahçe Clock Tower, visit this page again soon. You can look at the comments section to read the thoughts of local guides Dolmabahçe Clock Tower. You can visit our Istanbul page to explore more visitors from the Istanbul region.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.5
Scoring :
@kubrayeni
Tarih kokan Osmanlı hatırası. Sanatın Ustalıkla inşaa edilmiş yapıtlar'dan biri. Türkiyem ne de güz bakıyor anılarıyla birlikte tarihe gömülen Emanetlere ? Saat kuleye.. dolma bahçenin kapısının önüne kadar içeri girilebiliniyor resmi çalışma saatleri dışında olsa bile. O muhteşem Bahçe okadar güzel bakim örüyor ki girilmezsen olmaz.. harika fotoğraflar çekmek için tarihin ruhunu bi nebze içinize çekmek için oradan geçmekle kalmayın, bizim gibi.. kapalı olsa bile bahçesine girin güzel fotoğraflarınız olsun. Einer von tausend Sehenswürdigkeiten in Istanbul. Es richt nach Epoche und Geschichte. Bis zur Uhrturm könnt ihr in den Garten rein gehen und das schöne Turm und die Garten bewundern, dabei so toöle erinnerungen im objektif festhalten, auch wenn es außerhalb der ofiziele Öffnungszeiten ist. Bis zur eingang von Dolma Bahçe Palast ist durchgang gewährleistet.
@hilalgenc8009
Mükemmel bir başyapıt. Dolmabahçe Saat Kulesi Saray mimarı Sarkis Balyan tarafından Neobarok ve Ampir tarzında yapılmıştır. Kule, 12x12 metrelik köşelerinde birer fıskiyeli havuzun olduğu bir platform üzerinde dört katlı olup kademeli olarak daralmaktadır. Kule 8.5 x 8.5 metrelik köşeleri pahlı bir kare plan üzerine oturmaktadır.
@birkanural
Milli sarayımız dolmabahçe. Atamızın vefat ettiği, yüzyıllarca ceddimizin kullandığı herkesin görmesi gereken milli sarayımız. Herkes görebilir mi bilmiyorum. Giriş: tüm yerleri gezecekseniz 300 (ÜÇYÜZ) Türk Lirası. Kısıtlı bir iki yeri yeri gezeyim ucuz olsun derseniz kişi başı 100 türk lirası. Yani bir baba anne iki çocuk tarihimizi çocuklarına göstermek isterse kısıtlı yer gezecekse 400 (Dörtyüz ) türk lirası. Tamamını gezelim gelmişken tam olsun derseniz 4 kişi 1200 türk lirası. Yani asgarî ücret alan bir vatandaşımız maaşının üçte biri ile milli sarayımızı rahatlıkla gezebilir. Yorumu okuyan yabancı insanlar varsa hiç endişe etmesinler. Onlar yaklaşık 17 dolara kısıt olmadan her yerini gezebilirler. İçeride kesinlikle fotoğraf çekmek yasak. Türkçe ve İngilizce olarak sürekli ikaz ediliyor. Çünkü eserler zarar görüyor çekimlerde. Ancak Afgan ve Suriyeli kardeşlerimiz ingilizce ve türkçe bilmedikleri için tüm odaların ve eserlerin fotoğraf, videolarını çekebiliyorlar. Maalesef engel olunamıyor. Olsun. Saraylarımızı bol bol gezebiliyorlar. Tarihimizi görüyorlar. Bizlere pahalı olsa da sonuçta bizim ülkemizde gitmesekte görmesekte saraylar bizim sarayımız. Kapıda gişede görevli personel yanlış bilet kesti bana. Düzelt diyoruz senin hatan diyoruz yapamam diyor. Tekrar bilet alın diyor ? neyse velhasıl çok güzel bir tarih. Bir gün paraya kıyıp gelip görün.
@acaabbtcc
Daha önce burayla alakalı yorum yapmıştım ancak üstünden uzun bir zaman geçti kısaca burayı özetlemek gerekirse; deniz kenarında egzoz kokusundan uzaklaşıp az da olsa temiz hava almak isteyenler için iyi bir mekan ama kesinlikle garsonların bir gözden geçirilmesi gerekiyor çünkü garsonların çoğu sipariş almıyor sadece getir götür yapıyor. Gerçi bu zamanda işinin ehli olan insan da pek kalmadı ama neyse.Yemekler hızlı geliyor 1 saat beklemiyorsunuz ancak sipariş verene kadar kendinizi yırtıyorsunuz bir Allahın kuluda bakmıyor bunlar neden işaret yapıyor diye yani kısacası buranın geliştirilmesi gerekiyor. Vesselam.
@nesrinyildirim165
Manzara muhteşem..yanıbaşınızda muhteşem dolmabahçe ve saat kulesi..karşınızda boğaz manzarası..dinlendirici,huzur verici..makul fiatlar..Çay 10 tl..Dondurma topu 9 tl..Ancak kirli..yerler kağıt..masalar temiz değil..özellikle tuvalet berbat..çok yazık..Dünya insanının,birçok turistin uğradığı yer..Lütfen temizliğe özenn
@cagriyilmaz
o kadar gezdiğim müzelerin içinde En iyilerden diyebilirim, İçerde benim gezdiğim 3 bölüm var. Selamlık bölümünde müze kart geçmiyor, Şimdilik Kişi başı 50 TL (2022 nisan) Sonra haremlik bölümü ve Resim müzesi var, Oranlarda müze kartla giriş yapabiliyorsunuz Bu üç bölüm için bir gün ayırmanız gerek Muhakkak ziyaret edilmeli bir yer...
@nura
Mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biri ama sabah erken saatlerde gitmek gerek .pazar öğleden sonra bilet kuyruğu çok uzundu.
@kardelensabanoglu
Girişte saat kulesi kafe var. Tam deniz kıyısında. Mutlaka oraya gidin,fiyatları da ortalamaydı. Türk kahvesi 20tl tatlılar 23-24tl. Manzara görülmeye değer. Dolmabahçe’ye girişte müzekart geçerli. Müzekartınız yoksa yaklaşık 150 tl geçiş ücreti var.
@hefeturkmen4298
Dolmabahçe Saray kompleksine dahil ünitelerden bir tanesi de saat kulesi. Sarayın Saltanat kapısı ile Camii arasında kalan girişe konulmuş. Saray yapıldıktan epey sonra Sultan Abdülmecit’in oğlu II.Abdülhamit tarafından saray mimarı Nikoğos Balyan’ın kardeşi Sarkis Amira Balyan’a yaptırılmış diyen kayıtların yanı sıra birlikte yaptıklarını gösteren kayıtlara da rastlanıyor. II.Abdülhamit, Dolmabahçe Sarayını yaptıran Sultan Abdülmecit’in oğluydu. Babasından sonra tahta amcası Sultan Abdülaziz geçmişti. Abdülaziz indirilip Çırağan Saray’ına hapsedildikten sonra Abdülmecit’in oğlu V.Murat tahta çıkmış ama saltanatı en kısa süren Osmanlı Padişahı olmuştu.(93 gün) V.Murat’tan sonra Osmanlı tahtı kardeş II.Abdülhamit’e geçti.(1876) Sultan ülkeyi Dolmabahçe Sarayı’ndan yönetmeye başladı ama yedi ay sonra daha güvenli olduğu gerekçesiyle Yıldız Sarayı’na taşındı. Fakat, Dolmabahçe yine kullanımdaydı. Burada, özel günler kutlanıyor, özel misafirler ağırlanıyordu. Devir değişik bir devirdi. II.Abdülhamit, başta İstanbul olmak üzere Anadolu’nun bir çok önemli şehirlerinde harika saat kuleleri inşa ettirdi. Kuleler, halkın yoğun kullandığı önemli alanlara yapılıyordu. Namaz saatine ne kadar zaman kaldığını görmelerine ve hazırlanmalarına yarıyorlar, yangınlarda da çan olarak kullanılıyor ve ahalinin haberdar olmasını sağlıyorlardı. Genelde barometre de konularak, hava durumu hakkında da bilgi sahibi olmaları sağlanıyordu. Dolmabahçe Saat Kulesi, II.Abdülhamit’n eseridir.
@suatozhan
Tam bir sanat eseri cok heybetli