Sadeddi's master fountain and sebi
5.0
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
Sadeddi is one of the popular places found in Istanbul and sebi. This page has been created automatically by localbot to give information about the Sadeddi masters fountain and sebi. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. Visit this page again soon to get more information about the Sadeddi master fountain and sebi. You can look at the comments section to read the Sadeddi of local guides and to read the thoughts of the fountain and sebi. You can visit our Istanbul page to explore more visitors from the Istanbul region.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
5.0
Scoring :
@gezginrehberler2374
Karaca Ahmet Türbesi'nin hemen yakınında bulunan çeşme 1741 yılında yaptırılmış.
@erdalcgezenbili
İstanbul un göbeğinde Zeynep Kamil ve Karaca Ahmet e yakın mesafede bulunan bu Sebil ve Türbe genel itibariyle pek de duyulmuş bir yer değildir.
@cenant223
Karacaahmet Cami çaprazı. Açık hazirede arkada bir kaç kırık mezar taşı var.
@selmanulas
Çok ünlü olmayan karacaahmet yakınlarında türbe
@kivancalianil6995
Sadeddin Efendi Çeşmesi ve Sebili. İzzet KUMBARACILAR’ın, “İstanbul Sebilleri” adlı eserinde bu yapıdaki sebil, sayfa 37’deki “Sadeddin Efendi Sebili (Şekil 46) (H.1154-M.1741)” başlığı altındadır. İbrahim Hilmi TANIŞIK’ın “İstanbul Çeşmeleri II, Beyoğlu ve Üsküdar Cihetleri” adlı eserinde bu yapıdaki çeşme, 273/67 numaralı “Sadettin Efendi Çeşmesi (H.1154-M.1741)”dir. Affan EGEMEN’in “İstanbul’un Çeşme ve Sebilleri (Resimleri ve Kitabeleri ile 1165 Çeşme ve Sebil)” adlı eserinde bu yapı, 978 numaralı “Sadeddin Efendi Çeşmesi ve Sebili (H.1154-M.1741)”dir. H. Besim ÇEÇENER’in “Üsküdar Merkez Mahalleleri Osmanlı Dönemi Su Uygarlığı Eserleri” adlı eserinde bu yapı, D-107 numaralı haritadaki 9 numaralı “Saadettin Efendi Çeşmesi” ve 10 numaralı “Saadettin Efendi Sebili” başlıkları altında açıklanmıştır. Ömer Faruk ŞERİFOĞLU’nun “Su Güzeli İstanbul Sebilleri” adlı eserinde bu yapıdaki sebil sayfa 177’teki “Sadeddin Efendi Sebili (1741)”dir. İstanbul Tarihi Çeşmeler Külliyatı, 3. Cilt’te bu yapıdaki çeşme, 362 numaralı “Saadettin Efendi Çeşmesi”dir.