Karadavut Pasha Mosque
4.1
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
Karadavut Pasha Mosque is one of the religious places in Istanbul. This page was created automatically by localbot to provide information about Karadavut Pasha Mosque. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. For more information about Karadavut Pasha Mosque, visit this page again soon. You can look at the comments section of local guides to read the thoughts of Karadavut Pasha Mosque. You can visit our Istanbul page to explore more visitors from the Istanbul region.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.1
Scoring :
@mehmetyerli604
Kara Davut Paşa Camii; İstanbul Boğazı’nın Anadolu yakasında Üsküdar Hakimiyet-i Milliye Caddesine cepheli olarak inşa edilmiştir. Camiye ait kitabe günümüze gelememiştir. Bundan dolayı yapının kesin inşa tarihi belli değildir. Yapı kesme taş ve tuğla malzemelerden meydana gelen Almaşık tarz ta inşa edilmiştir. Yapı merkezi kubbeli ve kare formdadır. Kubbe sekizgen kasnağa oturan bir yapıdır. Yapının kuzey yönüne ek bir kısım daha sonra inşa edilmiştir. Sonradan yapılan kısım moloz taştan almaşıktır. 1958 tarihinden evvel camiye bu caddeye açılan avlu kapısından girilirdi. 1958 yılındaki yıkımlar sırasında bu alanlar istimlak edilmiştir. Sağ tarafta, ulu bir çitlenbik ağacı altında Alemdar Ahmet Baba'nın 1680 tarihli kabri vardır. Kapının sol tarafında ise, camiin akarı olduğunu tahmin ettiğim tonoz damlı dükkanlar bulunuyordu. Avlunun diğer kapısı Büyük Hamam Sokağı'na açılıyordu. Bu kapının yanında, bugün yerinde bir çini imalathanesi bulunan fevkani, Türk Ahmet Paşa'nın Mektebi vardı. Ahmet Paşa, 1716'da Varadin muharebesinde şehit olmuştur. Camiin önünde baklava başlıklı sekiz mermer sütunlu bir revak vardır. Bu revak üzeri kubbeli değildir.
@asafdemir2658
Cami, Hakimiyet-i Milliye Caddesi (eski Karacaahmet Caddesi) üzerindedir. 1958 tarihinden evvel camiye bu caddeye açılan avlu kapısından girilirdi. Sağ tarafta, ulu bir çitlenbik ağacı altında Alemdar Ahmet Baba'nın 1091 (1680) tarihli kabri vardır. Kapının sol tarafında ise, camiin akarı olduğunu tahmin ettiğim tonoz damlı dükkânlar bulunuyordu. Avlunun diğer kapısı Büyük Hamam Soka ğı'na (Eski Boyacı Sokak) açılıyordu. Bu kapı nın yanında, bugün yerinde bir çini imalathanesi bulunan fevkânî, Türk Ahmet Paşa'nın Mektebi vardı. Ahmet Paşa, 1716'da Varadin muharebesinde şehid olmuştur. (Fenâyî Ali Efendi Camii karşısındaki diğer mektebi ve çeşmesi bahsine bakınız.) Camiin önünde baklava başlıklı sekiz mermer sütunlu bir revak vardır. Bu revağın üzeri kubbeli değildir.
@ayseerensunkita783
Üsküdar'ın kadim camiilerinden, çevre düzenlemesini sabırla bekliyoruz
@turguttunc1509
Etrafındaki inşaat çalışması bitmediğinden ses,toz eksik olmuyor bu sıralar.
@kardelenerol5542
Camii muhteşem bir eser ve tarihi İlginç bir şekli var. Genelde tarihi camiler kare şeklinde iken bu camii dikdörtgen ve enine yapılmış. Aksaray Muratpaşa camii de uzun bir dikdörtgen camii ancak karadavudpaşa camii uzunlamasına dikdörtgen olarak yapılmış. Camlar kare şeklinde ve az olduğu İçin az ışık alıyor ve içerisi genelde karanlık ve loş.
@ahmetgun5598
Muhteşem bir eser
@yusuftuncer2461
Güzel küçük bir camii avlusunda Allah dostu bulunan güzel eski bir camii az yukarısında aziz Mahmud Hüdayi hazretleri nin kabri bulunmaktadır
@muhammedlutfiay
Üsküdar Ahmediye de ikamet etmekteyim. On yıl olsan fazla süredir, Cami bir yıl açık, üç yıl tadilat ve tamirat sebebiyle kapalı. Bu mantığı anlamak mümkün değil.
@gnristan
Hoca efsane okuyor. Davudi bir sesi var. Cami sanki Selçuklu mimarisinde yapılmış