Corum Museum
Point
Find a guide to explore this place.
Çorum Museum in the center of Çorum, Boğazköy, Alacahöyük, Pazarlı and Hattuşaş, such as archaeological excavation points, such as the historical ruins of people are presented to the visit of people. The first building of the Çorum Museum does not currently serve. Firstly, in 1968, it started to serve in this building and then changed if the works obtained from the excavations did not fit. Afterwards, the building, which was completed in 1914, was selected as the new building of the Çorum Museum in 1986, which was used in many different fields before becoming a Çorum Museum, and after the construction repair was made, it was opened to people's visit on 11.03.2003. is given. Examples of these; Hittite Nails Tablets, which were included in the “World Memory List” by UNESCO, the Corum Museum of Corum Museum consisting of Roman coins and City coins of this period and the coins of the Byzantine and Islamic period coins, seals of Hittite and Contemporary Periods, Boğazköy-Hattuşaş excavations. Bulliler, various works of the Byzantine period and many other examples can be considered. In addition, clothes, works, weapons, carpets and rugs that introduce the culture of the people of Çorum can be counted. 06/Corum-Muzesi-2.jpg """"Alt ="""" Corum Museum """"srcset ="""" https://cdn.yerelrehber.com/uploads/2021/06/corum-muzesi-2.jpg 1024W, https: // cdn. localrehber.com/uploads/2021/06/corum-muzesi-2-768x512.jpg 768W """"Sizes ="""" 100vw """"width ="""" 1024 """" The Çorum Museum consists of 4 floors as the building layout. Separate archaeological and ethnographic works are exhibited on each floor. In the first floor, the works of the Chalcolithic era in the excavations and the works of this period, which were added to the museum of the old Bronze Age, are also exhibited. The photographs and architectural sections of the Hittite period are exhibited during the excavations of Çorum on the same floor. King of Hittite II. Tuthaliya's Ünik Bronze Sword is also presented to visitors on this floor.
1. If we go to the 2nd floor after mentioning the works found on the floor, the clay prints extracted from the excavations of Boğazköy-Hattuşa, the tablets written in Ortaköy-Shapinuva excavation and the seals of the Hittite period in the same excavation are presented to the visitors on this floor. 3. Floor ceramic works, Phrygian finds, Hellenistic. Galat and Roman period are completed with ceramic works. On the last floor, the 4th floor is presented to visitors with glass, gold, silver works and sculptures. Gülabibey Neighborhood is located on Cengiz Topel Street. You can visit the museum every day of the week between 08:30 and 19:00. The entrance fee to the museum is 1 for adult 25 TL . Museum card holders can visit free of charge. & Nbsp; You can add the historical place and the museum to your route.
Features
Services Offered
![Credit Card Credit Card](https://cdn.yerelrehber.com/uploads/ozellik/625e981c626df_1650366492.png)
![No Smoking No Smoking](https://cdn.yerelrehber.com/uploads/ozellik/625e982e05426_1650366510.png)
![Car Park Car Park](https://cdn.yerelrehber.com/uploads/ozellik/625e983f30b41_1650366527.png)
![Museum Museum](https://cdn.yerelrehber.com/uploads/ozellik/625e9c2680ad0_1650367526.png)
![Reservation Reservation](https://cdn.yerelrehber.com/uploads/ozellik/625e986defc5c_1650366573.png)
![Historical Place Historical Place](https://cdn.yerelrehber.com/uploads/ozellik/625e9bb9d029f_1650367417.png)
![Museum Card Museum Card](https://cdn.yerelrehber.com/uploads/ozellik/625e9bd7eaf32_1650367447.png)
![Visit Visit](https://cdn.yerelrehber.com/uploads/ozellik/62889a7dd65d4_1653119613.png)
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
@muhyassestac8207
Harika bir müze...Kocaman bir bahçenin içerisinde hem arkeoloji hem etnografya müzesi yer alıyor.Açıkçası kendi adıma ben arkeoloji müzesinde öyle mest olmuşum ki etnografya bölümünü gezmek istemedim. Ara katlarla beraber 4 katlı bir müze.Her yer pırıl pırıl.Aydınlatmalar,sergi salonları,camekanlar,merdiven korkulukları her şey çok güzel...Bahçede yer alan lavoba-vc kısmı bile çok bakımlı.Dış kapıdaki güvenlik görevlisi,içteki güvenlik görevlisi,temizlikten sorumlu bayanlar hepsi çok yardımcı ve kibar... Müzede yer alan eserlerin yanındaki bilgilendirici metinler,eserlerin nereden çıkarıldığı-hangi döneme ait olduğu ,dönemle ilgili bilgiler...hepsi çok doyurucu.Hitit dönemi eserlerine bakarken insan düşünmeden edemiyor: bizler acaba gerçekten onlardan 3500-4000 yıl sonra ne kadar ileri gidebildik
@emreserdaratala7975
En etkilendiğim müze gezilerinden birisi oldu. Bunda alanında çok bilgili Arkeolog Resul Bey ile tanışmış olmamızın da büyük etkisi var. Ankara'dan bir hafta sonu 3 saatlik yol ile ulaşın ve bu müzeyi, ayrıca ilintili ören yerlerini de gezin, pişman olmazsınız.
@feyzaerturk
Çorum Müzesi, Çorum il merkezinde bulunmaktadır. Alacahöyük, Boğazköy, Hattuşaş, Pazarlı ve Kuşsaray gibi arkeolojik kazı merkezlerinden çıkarılan buluntuların sergilendiği bir müzedir. Vikipedi Kendi düşüncelerime gelirsek gerçekten çok önemli bir müze yolu Çorumdan geçenlerin muhakkak uğramasını tavsiye ederim.
@sonerocalan5475
muhteşem ötesi bir yer.surekli gelmek isteyeceğiniz bir yer.albiyans harika ışığın yansıması tarihle adeta dans resitali sunuyor ziyaretçilere, adeta geçmişe huzur dolu bir yolculuk yapıyorsunuz, corum a geldiğinizde kesinlikle uğramadan gitmemeniz gereken bir yer.
@ridvanbingul
İnsanlık tarihine dair derin izler barındıran Çorum'un bu şahitliğine tanıklık edebileceğiniz bir müze. M.Ö. 16.yy dan Doğu Roma ve Osmanlı dönemlerine kadar pek çok ilgi çekici eseri görmek mümkün.
@kimne
Gerizekalılar. Taş bulduk diye aradık. Sözde kültüre önem verirler . Telefonda dalga geçti kapattı. Amaç ne? Sonra niye bizim eserlerimiz yurt dışında. Önce insan gibi iletişim kurmayı bilen insanları çalıştırın. Aşırı sinirlendim her yere şikayet edicem.
@ozgurdalkiran5051
Hitit İmparatorluğu temalı küçük bir müze. Çok dolu dolu değil, ama yine de yarım saat te basit bir deneyim sağlıyor. Giriş Müze Kart veya 25 tl ye.
@alisacicekakyol8135
Harikaydı, mutlaka gezilmeli. Çorum Müzesi, Çorum il merkezinde bulunmaktadır. Alacahöyük, Boğazköy, Hattuşaş, Pazarlı ve Kuşsaray gibi arkeolojik kazı merkezlerinden çıkarılan buluntuların sergilendiği bir müzedir. Çorum Müzesi ilk olarak 13 Ekim 1968 tarihinde günümüzde kullanılmayan ilk binasında hizmete girmiştir. 1968 yılından itibaren 33 yıl hizmet veren müze binası, arkeolojik kazılardan elde edilen eserlerin yoğunluğu nedeniyle ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiştir. Bunun üzerine, yapımı 1908 yılında başlayıp 1914 yılında tamamlanan ve yapıldığı günden itibaren hastane, ziraat mektebi, makine meslek yüksekokulu olarak hizmet veren bina, Çorum Müzesi'nin yeni binası olarak kullanılmak üzere 1986 yılında tahsis edilmiştir. 1988 yılında yangın geçiren bina, 1989 yılında müze olarak kullanılmak üzere restore edilmeye başlanmıştır. Restorasyon çalışmalarının ta-mamlanması ile 11.03.2003 tarihinde tarihi binada Çorum Müzesi ziyarete açılmıştır. Müzede arkeolojik ve etnografik eserler sergilenmektedir. Müze koleksiyonunda II. Tuthaliya'ya ait olan ünik dökme tekniği ile yapılmış bronz kılıç, İnandık Vazosuna benzeyen ve bilinen en eski arp motifini de üzerinde barındıran Hüseyindede Vazosu, Boğazköy-Hattuşa kazılarında arşiv halinde bulunan kil mühür baskılı bullaları, Ortaköy-Şapinuva kazısında bulunan ve UNESCO tarafından “Dünya Belleği Listesine” alınan Hitit çivi yazısı tabletler ve mühür baskılı bullalar, Ortaköy Şapinuva kazısında bulunan küçük buluntuları yanında Hitit ve çağdaşı dönemlerine ait mühürler, Hellenistik dönemden itibaren başlayan, Roma dönemi ve bu döneme ait şehir sikkeleri ile Bizans ve İslami dönem sikkelerinden olu-şan Çorum Müzesi Sikke koleksiyonu, Roma dönemi cam eserleri, altın ve gümüş süs eşyaları, heykelcikler, kandiller ile Bizans dönemine ait çeşitli eserler bulunmaktadır. Ayrıca Çorum yöresinin özelliklerini yansıtan kadın giysileri, halı ve kilimler, çeşitli takı ve süs eşyaları ile Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait silahlar, ahşap ve madeni eserler, el yazması dini kitaplardan oluşan etnografik bir koleksiyon da bulunmaktadır.
@verdacurun
Her şeyiyle çok güzel ve baya zengin bir müzeydi, Çorum'a gelen veya Çorum'da yaşayan herkesin mutlaka görmesi gereken bir müze olduğunu düşünüyorum. Tek eksik bir hediye dükkanı müzede sergilenen özellikle takıların replikalarının satıldığı bir dükkan olsun çok istedik.
@guntansahings
Bina güzel, müze de hoş düzenlenmiş ama neredeyse hiç bir şey yok desem yeri. O kadar arkeolojik yer olmasına rağmen civar müzeler sebebiyle olsa gerek buraya pek bir şey kalmamış. Yine de denk gelirseniz görmeye değer.
@emiruysal
Çoruma yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye edeceğim bir yer. Müzekartla giriş yapılabiliyor. Özellikle Hititler dönemine ışık tutan bir müze. Bünyesindeki Etnografya müzesi de mutlaka gezilmeli. Biz çok beğendik. En az 1 saatinizi ayırın.
@deligezgin
Hattuşa ve Alacahöyük gibi değerleri barındıran Çorum ilinin müzesi de zengin olur haliyle. Müze binasının mimarisi de buna eklenince mutlaka gezilmesi gereken bir müze ortaya çıkıyor. Müze binasının kendisi bile “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescillenmiştir. Müze Arkeolojik ve Etnografik teşhir salonlarına sahiptir ve bu salonlarda önemli eserler barındırmaktadır. Mutlaka görülmesi gereken müzelerden birisi olduğunu söyleyebilirim.
@suleymanalkan8411
Hattuşa ve Alacahöyük gibi değerleri barındıran Çorum ilinin müzesi de zengin olur haliyle. Müze binasının mimarisi de buna eklenince mutlaka gezilmesi gereken bir müze ortaya çıkıyor. Müze binasının kendisi bile “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescillenmiştir. Müze Arkeolojik ve Etnografik teşhir salonlarına sahiptir ve bu salonlarda önemli eserler barındırmaktadır. Mutlaka görülmesi gereken müzelerden birisi olduğunu söyleyebilirim.
@benkerem
Çoruma değer katan bir yer. Hem kültür varlıği ve sunumu hemde binasi ile görülmesi gereklidir. İçeride sunulan eserlerin tarihi ve dönemi ile sunum tekniği iyi. Gezin ve tadın geçmişi.
@gezipgeliyorum
Çoruma değer katan bir yer. Hem kültür varlıği ve sunumu hemde binasi ile görülmesi gereklidir. İçeride sunulan eserlerin tarihi ve dönemi ile sunum tekniği iyi. Gezin ve tadın geçmişi.