Alaaddin Mosque (Uluborlu)
4.5
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
Alaaddin Mosque (Uluborlu) is one of the religious places in Isparta. This page was created automatically by localbot to provide information about Alaaddin Mosque (Uluborlu). As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. Visit this page again soon to get more information about Alaaddin Mosque (Uluborlu). You can look at the comments section of the local guides to read Alaaddin Mosque (Uluborlu) thoughts. You can visit our Isparta page to explore more visits from the Isparta region.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.5
Scoring :
@mustafasipka7642
İlçeyi tepeden gören , 1231 yılında yapılmış bir camii...
@acelyaakbas8519
Cami eski zamanlardan kalma yapısıyla insanı etkiliyor. Hemen yan tarafında piknik yapılan bir alan var. Caminin on tarafında oturmak için geniş masalı banklar var. Karşınızda da Uluborlu manzarası var. Hemen yan tarafınızda kale ve caminin arka kısmında antik kent var. Tek sıkıntı çok fazla arı olması. Yemek yerken başlangıçta zorlandık, sonra tavuk kemiklerini bir kenara koyduk ve arılar onlara yöneldiler.
@iskenders
Bakımsız. Ecdad yadigari böyle bir emanete uluborlular bakmamış. Yazık.
@faruk2154
Tarihsel etkileyici
@hamidullahsari
Uluborlu'nun en güzel mekanlarından. Kapı Dağı'nın eteğinde. Eski yerleşim yerinde ayakta kalan muhteşem bir cami. Güneyinde bakınca tek başına ayakta durmaya çalışan bir minare görürsünüz. Ayrıca Cirimbolu köprüsünü de.
@canan8010
Anadolu'nun sağlam, ayakta ve halen kullanılan en eski tarihi eserlerden biri olan Uluborlu Alaaddin CamiiHamitoğlu Beylerinden Sultan Alaaddin Keykubat tarafından 1231 yılında Uluborlu'nun Hamitoğullarının başkenti iken yaptırılmış. Tarihte geçirmiş olduğu iki yangında çatısı hasar görmekle beraber ana bina ve minaresi ilk yapıldığı şekilde orijinalliğini korumaktadır. Caminin bitişiğinde zamanında kırk bin el yazması ve basılı eseri barındıran bir kütüphane mevcut. Bu kütüphanenin kitapları Cumhuriyet Döneminin başlarında İstanbul ve Konya kütüphanelerine nakledilerek koruma altına alınmış. Camiinin ön cephesinin doğu köşesinde hem seyyit, hem şerif yani hem baba hem anne tarafından Peygamber (A.S.)'ın soyuna dayanan torunlarından Şerif Hasan (R.A.)'nın kabri bulunmakta. Fatiha okumadan geçmeyin .